Следвайте ни

След спечелената стипендия на "Марица": Валерия Ватова се върна в залата

viber icon

Броени часове след като гимнастичката Валерия Ватова спечели годишната стипендията на „Марица“, която е в размер на 4000 лв., тя се върна в залата за тренировки. „Всеки спортист има нужда от финансиране, дори и за да си ушие ново трико. Сега, когато са по-малки, финансирането за тях не е толкова голямо. Влага се за основния състав на жените, така че парите може да се използват и за състезания“, коментира треньорката й Ирина Чернева.

Затова тя и състезателката благодарят на „Марица“ за стипендията. Валерия Ватова не пропусна да отбележи, че се чувства щастлива от факта, че сред многото талантливи спортисти, журито е избрало именно нея. Смята, че се е отличила със своето трудолюбие и постоянство и споделя, че се чувства подготвена да премине към женския отбор. 

„При последния тест, който беше направен бях първа от всички. В началото ми беше трудно да свикна с новите треньори и обстановка, но с упоритост и прецизност при съчетанията ще пробия“, казва Ватова. В свои води се чуства, когато изпълнява съчетания на бухалки. Това е любимият й уред.

 „Много е технична с уредите, има добра пируетна техника и е отскоклива. Тя е един комплексен състезател. Талантът й личеше още на 6 годинки, когато попадна в залата. Тогава беше много освободено дете. Каквото я накараш да го направи, успяваше да го повтори“, отбелязва треньорката й Ирина Чернева. 

Валерия Ватова е състезател по художествена гимнастика. Има 4-то място на лента и 8-о в отборното на Световно първенство за девойки в Москва, Русия, както и 1-во място на контролно на индивидуално жени за попълване на националния отбор. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?