64
Следвайте ни

От ЗС на БФС с важно уточнение за мачовете при подрастващите

viber icon

Лошото време през уикенда внесе смут сред деца и родители в регионална група - деца "А" (2007/2008). "Как може да се отлагат мачове с официално съобщение на сайта на БФС, а на другия ден час преди двубоя треньорът да събира децата по телефона", питат родители от "Лион 2017" (треньор Иван Кунчев).

Предисторията на случката е следната - от БФС са публикували в събота вечерта следното съобщение: " СТК взе решение всички срещи от Футбол 5, Футбол 7, Футбол 9 и Футбол 11, които се администрират от ЗС на БФС - Пловдив и по програма трябваше да се играят в Пловдив В НЕДЕЛЯ да се отложат и да се пренасрочат за друга дата". В неделя в 9.30 треньорът Иван Кунчев на пожар е събирал по телефона деца, за да може мачът с "Юнайтед Пловдив" да се състои.

С оглед приближаващото лошо време и  за да се избегнат подобни неразбирателства, потърсихме шефа на Зонален съвет на БФС Огнян Златков за коментар на ситуацията. Ето какво сподели той:

"Получило се е някакво вътрешно неразбирателство в отбора на "Лион 2017" между треньора и родителите. Действително пуснахме съобщение за отлагане на мачовете от Футбол 5, Футбол 7, Футбол 9 и Футбол 1 за уикенда. Трябва да отбележа, че това са мачове, които се администрират от Зонален съмет на БФС и се играят на един терен. Затова преценихме, че 4 мача един след друг в това време са неподходящи да се играят. 

За всички останали мачове при подрастващите решението за провеждане на мачовете при влошени метеорологични условия е на отбора домакин. В случая  - "Лион 2017" би трябвало да предложи отлагане на мача, тъй като те са домакини по програма. Разбирате, че ние в Зоналния съвет не можем да знаем какво е времето в Раковски, Карлово или Асеновград, за да отлагаме мачове.

За да се избегнат подобни недоразумения, напомняме на родители, деца и треньори, че при съобщение за отлагане на кръг или мачове, задължително ние упоменаваме групата. В съобщението от събота вечерта липсва Регионална група - деца "А" (2007/2008)", завърши коментара си шефът на Зоналния съвет в Пловдив Огнян Златков.

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?