Миладинов потопи още един брадат рекорд

Шампионатът мина добре, но не според очакваният ми, каза за bgswim.com плувецът Йосиф Миладинов. С участието на евпоейското в Глазгоу  при мъжете, 16-годишният пловдивчанини затвори изклюючително силната си година, маркирана с десетки рекорди, трето място в света и второ в Европа.

Стана шампион на две държави – България и Швейцария, триумфира и на Комен Къп в Бургас, където се състоя турнирът на Средиземноморските нации.

"Като цяло съм доволен от представянето си малък басейн и че така приключих този сезон. Видях, че конкуренцията при мъжете е много силна.

Има много неща, които са за оправяне в плуването ми. Например стартът и подводното. Оттук нататък гледам напред и се концентрирам за 2020 година“, сподели Миладинов.

Днес още един от недосегаемите плувни национални рекорди бе потопен на европейското първенство на малък басейн в Глазгоу, след като две корекции на 100 м съчетано направи Йосиф Миладинов.

Пловдивският талант регистрира 54,22 сек., завършвайки на 27-о място. Времето е нов национален рекорд за мъже и за юноши старша.

Предишното върхово постижение на страната беше на Михаил Александров от 54,53 сек., което постави в Индианполис на 10 декември 2004 г. Тогава стана седми в света.

При старшата възраст Миладинов подобри собствения си стандарт от 54,79 сек., с което на 16-и ноември в Нюшател стана шампион на Швейцария.

Преди това Йосиф направи поправка в старшата на 50 м бътерфлай, плувайки 23,52 сек. Зае 32-ото място в сериите.

Предишният рекорд бе на съотборника му в пловдивския Младост’91 Иван Алмаджиев, спрял хронометрите на 23,81 сек. на 2 декември 2018 г. в Стара Загора.

Миладинов направи три рекорда за деня, а на шампионата в Глазгоу са му общо 6: на 50 м св. стил при мъжете и старшата и на 100 м бътерфлай за старша. Днес приключи участието си на шампионата.

В последния състезателен ден утре стартират трима, фокусирайки се върху 200 м бътерфлай и Антъни Иванов, Диана Петкова плува 50 м св. стил, а Калоян Левтеров 50 м гръб.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?