Следвайте ни

И лекоатлетите на Спортното в Пазарджик влязоха в престижната  класация

viber icon

И лека атлетиката набира скорост след като Спортното училище в Пазарджик започна усилена подготовка на млади спортисти в тази дисциплина. 

На атлетическа лига „GO! KIDS!”седмокласникът от Спортното училище Илиян Бонев спечели престижното трето място и бронзов медал в бягане на 60 метра. Времето, които постигна младият състезател, е 8,5 сек. Пред него останаха само двама състезатели от „Академик“ София с време 8,2 сек. и 8,3 сек. 

Състезанието е първото от общо шест в атлетическа лига „GO! KIDS!” и се провежда на Национален стадион „Васил Левски“ в столицата.

В него участваха над 300 лекоатлети от цялата страна, което прави успехът на пазарджиклията особено ценен. Това коментира треньорката Севка Янкова, която вече втора година води тренировките по лека атлетика в Спортното училище.

Тя изрази увереност, че леката атлетика в Пазарджик тепърва ще има своите успехи, защото в Спортното училище има ученици със големи заложби в тази дисциплина.  

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?