Следвайте ни

Фенове на Ботев осигуряват стипендиите на ДЮШ

viber icon

Феновете на Ботев от УС на Сдружението, което държи мажоритарния пакет акции на клуба, взе решение да осигури финансова подкрепа на деца от академията. Организацията ще поеме разходите по изплащане на стипендиите в школата на децата, показващи най-добри резултати в спортно-техническия и учебния процес. Годишният размер на стипендиите е 21 000 лв., като сумата вече е преведена по сметката на клуба.

Към момента официално Сдружение ПФК Ботев е мажоритарен собственик на футболния клуб, притежавайки 61 процента от акциите. Останалите 39 процента са на ТЦ-ИМЕ. Спонсорът Георги Самуилов не притежава дялове.

Сдружението открива и кампания за подпомагане на деца сираци, трениращи в "жълто-черната" академия. На лишените от родителска грижа таланти ще бъде подсигурена месечна финансова помощ.

Междувременно стана ясен часът на последната контрола на "Ботев" от подготовката. Жълто-черните посрещат съименника си от Враца, който оглавява Втора лига след есенния дял на първенството. Двубоят ще се играе на централния терен в Коматево в събота от 15.00 ч. при свободен вход.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?