Четири пъти злато за пловдивската атлетика

Пловдивските атлети обраха медалите на турнира по лека атлетика на закрито "Академик". В столичната зала "Асикс Арена" Александра Начева от Ботев стана победителка в сектора на троен скок. Пловдивчанката направи само един успешен опит – 12.96 м. След него направи един фаул и прекрати участието си.

Георги Цонов надделя при мъжете в скока на дължина. Синът на треньора Стойко Цонов се приземи най-далеч от всички със 7.33 м. Трети в тази дисциплина остана съотборникът на Цонов - Павел Моравенов. Той скочи 7.10 м.

Пловдивската доминация продължи с успеха Лиляна Георгиева от Тракия-Пловдив на 800 метра. Детето чудо измина четирите обиколки за 2:13.63 мин. Постижението е далеч от личното й постижение (2:09.62 мин), но в момента тя се възстановява от травма.

Още едно първо от София донесе Мартин Проданов от СК Актив 2013. Синът на олимпийската шампионка Катя Дафовска нямаше проблеми на 800 метра и с време от 1:52.91 мин. се окичи със златото. Съотборничката на Проданов - Габи Георгиева се класира втора на 200 метра с 25.98 секунди.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?