46

Браво, Вики! Пловдивчанка с феноменален успех в Северна Македония

Пловдивската шахматистка Виктория Радева отново стана шампион с отбора МСК Център на първенство, което се проведе от 14 до 20 октомври в Струга. Заедно с другата българка, Белослава Кръстева, и македонските девойки Ивана Манова и Драгана Николовска, подготвяни от треньора Петър Арнаудов, не дадоха никакъв шанс на останалите 6 отбора и победиха всички.

Президентът на клуба Зоран Стойчевски остана изключително доволен от българския тандем.

Преди 20 дни две талантливи българки участваха и на Европейска клубна купа със същия отбор, където разделиха 7-11 място от 17 отбора. Тогава европейското клубно първенство се проведе в Майрхофен /Австрия/, а шампион стана отборът на Памхаген /Австрия/.

В Струга МСК Център спечели повече от убедително надпреварата, въпреки че за фаворит бе сочен останалия на второ място Алкалоид/Скопие/. Македонското първенство се очертава дори по-силно от българското, тъй като участващите отбори са с по 4 състезателки (в българското са 3), а отборите имат ресурс да наемат и чужденки. Така шахматистки от 5 държави се състезаваха в различните отбори.

Веднага след македонското първенство Виктория Радева заминава за Сърбия, където ще участва за сръбски отбор в националния им шампионат.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Честито

Честито

21.10.2022 | 08:54

Браво, поздравления! Анализът показва, че страните които искат да задържат младите си хора, да ги учат да мислят, да разсъждават, да вземат решения-развиват шахмата! У нас-колкото по -прости-толкова по-добре-пример-сегашните в Народното събрание!

Отговори
3 0
Защо

Защо

20.10.2022 | 21:58

Браво! Жалко, че за пореден път в чужбина ни ценят повече,отколкото в България...Защо ,какво е пречело пък да има български отбор на европейското първенство? И защо нашето шахматно първенство е толкова слабо,а македонците дет оне са в ЕС имат пари даже и за чужденци? Щото ние сме много умни,нали....

Отговори
12 0
Защо

Защо

20.10.2022 | 21:50

българи не играят шах с македонци? Защото им взимат царете!

Отговори
8 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?