64

Баскет спор Шекера срещу Армана в салона на "Панайот Волов"

Баскетболна среща по случай Европейския ден на спорта в училище проведоха учeници от пловдивските ОУ „Панайот Волов“ и ОбУ „Йордан Йовков“. Домакин на срещата беше ОУ „П. Волов“.

Отборите бяха от 15 ученици от прогимназиален етап, смесени - момичета и момчета, с ръководители: Янка Петкова и Илия Николов-учители по ФВС.

В просторния и по европейски стандарт на физкултурен салон на ОУ „ Панайот Волов“ учениците се забавляваха чрез физическа активност.

Междуучилищната среща спомогна за осъществяване на връзки между ученици от различни възрастови групи и квартали.

Инициативи като този баскетболен мач помагат на децата да се чувстват по-добре, да повишат резултатите в учебния процес и да подобрят способностите си за работа в екип, категорична е учителката на малчуганите от "Панайот Волов" Янка Петкова, уточнявайки, че спортната среща премина под мотото „Спортът-стимул за по-добър живот“.

Физическата активност изгражда самоуважението и помага в борбата с агресията и изолираното състояние, вследствие на обучението в електронна среда през последните три години.

От срещата и двата отбора излязоха като победители, като всеки член на отбора получи грамота за участие.

ОУ „П. Волов“ плануват следващо събитие като продължение на тази инициатива да е „Йога за деца“, в която да се включат и ученици от начален етап.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?