Следвайте ни

4 златни и 2 бронзови медала за пловдивчани!

viber icon

В неделя приключиха финалите на десетото юбилейно издание на международния турнир по спортна аеробика PLOVDIV CUP AEROBICS OPEN, организиран от пловдивския клуб „Аеробика – АМД“ със съдействието на Община Пловдив и Съюз по аеробика България.

То бе открито на 25 октомври (петък) от г-н Георги Титюков – зам. Кмет на Община Пловдив, г-жа Йорданка Благоева, зам. Председател на БОК и г – жа Димитрина Къндева – Председател на Съюз по аеробика България. Върховно жури бе г-жа Кристина Казентини (Италия) -Председател на Техническата комисия по спортна аеробика към Европейската федерация по гимнастика.

В продължение на 3 дни 546 състезатели от 21 държави  се бореха за разпределение на медалите в различните възрастови групи и категории.

Както винаги националите на България при мъжете и жените бяха безапелационни и завоюваха златните медали във всички категории, в които взеха участие, а именно:

- Антонио Папазов – кат. „Индивидуално мъже“ – 1 място

- Дарина Пашова – „Индивидуално жени“ – 1 място

- Ана-Мария Стоилова, Антонио Папазов – „Смесени двойки“ – 1 място

- А. Стоилова, Д.Пашова, И. Лукаки, А. Папазов, Т. Баротев – кат. „Групи“ – 1 място

Ана-Мария, Антонио, Дарина и Ивелина са състезатели на пловдивския клуб АМД. 

При 12-14 годишните дебютантът в тази възрастова група Алекандър Мишинков завоюва бронзов медал с изключително прецизно и силно изиграване на съчетанието си и само 5 стотни не му достигнаха, за да се пребори за златния медал

Изключително силно се представиха и другите състезатели на АМД в тази възрастова група:

4 място за Р. Лулчева, Р. Иванчева и Н. Черпокова в кат. „Тройки“.

5 място за А. Мишинков, И.Стамова, М. Джамбова, Н. Черпокова, А.Куманова в кат. „Групи“.

5 място за Радина Лулчева в индивидуалната надпревара.

При юноши и девойки 15-17 години Борислава Иванова завоюва бронзовия медал в кат. „Индивидуално девойки“ като в изключително тежката надпревара с 51 съпернички допусна пред себе си единствено рускинята  Анастасия Дмитриева (европейска шампионка за 2019 г. ) и украинката Анастасия Курашвили (световна вице шампионка за 2018 г.)

Отлично се представиха и другите състезатели на АМД :

5 място за  Христо Манолов в кат. „индивидуално юноши)“

7 място за:

Х. Манолов, П. Гечева – кат. „Смесени двойки“

Б. Иванова, М. Тютюкова, П. Гечева – кат. „Тройки“

Б. Иванова, М. Тютюкова, П. Гечева, Л. Стамова, А. Ангелова – кат. „Групи“

Това състезание бе бенефис за Ивелина Лукаки, която прекратява своята изключително успешна и дълга кариера. Тя бе изпратена с вълнуващо и емоционално тържество в края на турнира.

Ежегодния трофей Приз „проф.Мария Минева“, който се дава за съчетанието с най-висока оценка от цялото състезание бе връчен на Антонио Папазаов, който в индивидуалното си съчетание получи оценка: 21:400

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?