61

Камила Валиева проговори за първи път след допинг скандала

Руската фигуристка Камила Валиева, около която се разрази най-големия скандал на Олимпиадата в Пекин, проговори за първи път и обяви, че е емоционално изтощена от събитията в последната седмица.

"Тези дни бяха много трудни за мен", каза 15-годишната фигуристка пред руския Първи канал. Валиева за първи път коментира допинг скандала, който се разрази около нея в Китай.
"Сякаш не ми останаха повече емоции. Щастлива съм, но в същото време съм емоционално уморена", заяви рускинята, която бе допусната до участие в индивидуалната надпревара от Спортния арбитражен съд (КАС).

Ако Камила Валиева обаче заеме едно от първите три места в класирането, няма да има церемония по награждаването, обявиха по-рано от Международния олимпийски комитет (МОК) заради възможността тя все пак да получи наказание след провеждане на пълното разследване по допинг казуса.

Валиева коментира, че е гледала цялото изслушване от олимпийското село чрез видео линк.

"Седях там в продължение на 7 часа. Имахме само една 20-минутна почивка. Стоях и гледах. Беше много трудно, но очевидно това е един от моментите, които трябва да преодолея", добави фигуристката и подчерта, че целият процес я е научил, че животът на възрастните "може да бъде несправедлив в някакъв момент".

Кратката програма при жените във фигурното пързаляне ще се проведе днес по обяд българско време, а волната - на 17 февруари.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Лека корекция

Лека корекция

15.02.2022 | 12:40

Ланс Армстронг бе уличен в употреба на допинг, но все още фигурира като 5 кратен победител в тура. А в щатите до 2020 година бе пример за подражание - реклами с негово участие се въртяха по тяхните ТВ канали. А Серина Уйлямс е като скулптура на "чист" откъм допинг спортист. Има тяло - фиданка....

Отговори
3 2
Да попитам

Да попитам

15.02.2022 | 11:50

Имеето Ланс Армстронг говори ли ви нещо? Все още не се сочи като победител в тура. А "гениалната" тенисистка Винъс Уйлямс да и прилича на жена? Та тя е идеална скулптура на дрогата. Но "там" е свещена зона - забранено е да се правят намеци дори. Когато в спорта се намеси политика и Великобритания - всичко става перверзно и грозно.

Отговори
4 2
Предуктал

Предуктал

15.02.2022 | 10:26

Зобим ли, зобим?

Отговори
2 2

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?