61

Българското участие в Пекин 2022 на 8 януари

Българското участие на Зимните олимпийски игри в Пекин продължава със сноуборд и биатлон в четвъртия ден от Олимпиадата в китайската столица.

Малко след 05:00 часа българско време участието си на Олимпийските игри започва един от двамата ни знаменосци на откриващата церемония – Радослав Янков. За него предстои квалификация в паралелния гигантски слалом в сноуборда.

Час по-късно са елиминациите в дисциплината, а в 08:25 предстоят 1/4-финалите, 1/2-финалите и финалите в гигантския слалом, където ще се надяваме на добро представяне от носителя на Големия кристален глобус в паралелните дисциплини в сноуборда.

В 10:30 в центъра в Джандзякоу ще започне индивидуалният старт на 20 км при мъжете в биатлона. Именно в тази дисциплина са най-големите надежди за добро представяне на българите. В това състояние участие ще вземат и четиримата ни представители при мъжете в биатлона в Пекин – Владимир Илиев, Антон Синапов, Димитър Герджиков и Благой Тодев.

Днес се проведе женският старт на 15 км индивидуално, в който Мария Здравкова даде 50-о време, Милена Тодорова се нареди на 52-а позиция, а Даниела Кадева остана на последното 86-о място. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Въй

Въй

08.02.2022 | 06:33

Кога? На 8 януари...ми то тогава нямаше олимпиада...дайте малко по сериозно.

Отговори
3 0

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?