61

Алберт Попов: Доволен съм, трябва ми още малко увереност

Най-добре представилият се българин на Олимпиадата в Пекин Алберт Попов изрази задоволство от своето  представяне и от това на съотборника си Камен Златков. Попов се класира девети в слалома на Игрите, а днес със Златков се прибраха в България.

„Целият ни е екип сме много доволни от представянето. Радвам се, че показвам една стабилност и си позволявам да атакувам така, както искам. Радвам се, че съм здрав и в добра форма и ще се надявам на по-високи класирания. Пистата беше доста специфична, равна, накрая имаше доста стръмно. Най-трудното на тази Олимпиада беше теренът, видяхме, че и Шифрин не успя да се справи с материала“, бяха първите думи на Попов.

 „Силите обаче са доста изравнени, всеки в топ 30 може да стане първи. Просто трябва да е твоят ден. За момента не говорим за фактор, първо трябва да се потренира доста, да се почувствам добре върху ските, но смятам, че като поработим лятото, трябва да мръдна малко и с номерата, защото с тази стартова позиция е почти невъзможно. Имаме го в главите си, ще го помислим.

Оттук-насетне, продължаваме със Световната купа – два слалома в Гармиш, вечерен слалом във Флахау и след това финалите. Гледат ни като конкурентноспособни, те все са свикнали да са на върха. Когато дойдат малки отбори, разбира се го виждат, осъзнават, че нашите постижения понякога са по-големи и от техните. Имаме по-малки състави, школите на големите нации имат хиляди деца, излизат пет, които са страхотни таланти и други десет, които чакат тяхното време да дойде. С Камен сме минали дълъг път, мисля, че ни трябва още малко увереност и като цяло ще стане“, завърши Попов. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?