64

Вирус мори французите в навечерието на финала

Дидие Дешан обяви, че Франция предприема "възможно най-много предпазни мерки", за да спре разпространението на вирус, който заплашва подготовката за финалния мач на Световното първенство с Аржентина. Централната защитна двойка Рафаел Варан, Ибрахим и крилото Кингсли Коман пропуснаха тренировка в петък поради заболяване. Полузащитникът Адриен Рабио и защитникът Дайот Упамекано не играха в полуфиналната победа над Мароко в сряда.

„Опитваме се да вземем възможно най-много предпазни мерки, да се адаптираме и да продължим“, каза селекционерът на Франция Дешан на пресконференция в Доха в навечерието на мача в неделя. „Очевидно би било по-добре, ако това не се случваше, но ние се справяме възможно най-добре с нашия медицински персонал“.

Дешан и неговият капитан Уго Лорис настояха, че не могат са кажат нищо ново за здравословното състояние на отбора, който по-късно в събота ще проведе тренировка. „Добре съм. Що се отнася до играчите, тръгнах доста рано тази сутрин, така че всички спят“, добави Дешан, който говори с репортери в 11:30 сутринта местно време. „Опитваме се да се справим със ситуацията възможно най-добре и да запазим спокойствие и концентрация. „Ще получа повече информация по-късно днес, ще помисля за това тази вечер и може би утре. И, разбира се, очакваме с нетърпение да сме готови за този важен мач“.

Играчи, персонал и други източници, близки до отбора, говориха за редица симптоми, засягащи отбора през последните дни, включително треска, болки в стомаха и главоболие. Бяха взети мерки в хотела на отбора, включително изолиране на определени играчи, но ковид тестове вече не се изискват от ФИФА.

Франция се стреми да стане първият отбор след Бразилия през 1962 г., защитил успешно Световната купа. Тя се изправя срещу Аржентина, решена да спечели трофея във вероятно последният мач на Лионел Меси за световната купа. „Никога не сме наистина подготвени за подобни неща (заболяването на играчи), но се опитваме да се подготвим по най-добрия възможен начин“, каза Лорис по повод притесненията от болестта. „Оставаме фокусирани и, разбира се, сме много развълнувани да играем на финал на Световното първенство.“

Факторът Меси:  Стремежът на Франция към две исторически последователни титли може да не се подкрепя от твърде много неутрални фактори, докато Меси се надява да спечели първата си световна купа на 35-годишна възраст. Аржентина също ще има много повече привърженици сред публиката на стадион Лусаил, като се очакват до 40 000 в Доха за случая, докато френските фенове се очаква да наброяват около 6 000.

„Докато имаме нашите поддръжници и нашата страна зад нас, нищо друго няма значение. Дойдохме на това състезание, за да стигнем възможно най-далеч. Много хора не ни повярваха, но ето, че отново сме на финала. Знаем какво представлява Меси за историята на нашия спорт, но това е мач между Франция и Аржентина. Ще направим всичко, за да спечелим тази последна битка", отбеляза Лорис.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Нъли

Нъли

17.12.2022 | 17:55

Коронавярус

Отговори
0 2

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?