61

Уникална драма в Група С: Аржентина и Полша на осминафинал, Мексико отпадна заради голова разлика

Аржентина победи Полша с 2:0, но и двата отбора се класират от Група С за осминафиналите на Мондиал 2022. Мексико отпадна, въпреки че надви Саудитска Арабия с 2:1. Сомбретата са с по-лоша голова разлика от "Дружина полска". В следващата фаза Роберт Левандовски и съотборниците му ще срещнат световния шампион Франция.

Попадение на Хенри Мартин и Луис Чавес дадоха аванс на Мексико в началото на второто полувреме. В същото време Аржентина поведе с два гола на Полша, което означаваше, че нов гол на мексиканците ще ги класира за осминафиналите. В този момент головата разлика бе равна и "ацтеките" щяха да отпаднат по показателя феърплей, тъй като имаха повече жълти картони. Това не се оказа фактор, тъй като Салем Ал-Досари отбеляза гол за Саудитска Арабия в добавеното време. 

Аржентина успя да се класира за 1/8-финалите на Световното първенство в Катар, и то като първи от група C след победа над Полша с 2:0. Дебютни голове на шампионат на планетата за Алексис Мак Алистър (46) и Хулиан Алварес (68) през втората част донесоха успеха на тима на Лионел Скалони.  

В следващата фаза на турнира Лео Меси и компания ще се изправят срещу втория от група D - Австралия. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Поне имаше справедливост

Поне имаше справедливост

30.11.2022 | 23:52

Втора измислена дузпа срещу Полша...

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?