64

Спортен коментатор почина по време на Аржентина - Нидерландия

Един от водещите американски футболни репортери почина в петък, докато отразяваше четвъртфиналите в Доха, съобщиха съпругата му и Футболната федерация на САЩ. 48-годишният Грант Уол даде много от себе си за популярността на футбола в САЩ чрез десетилетия ярки репортажи в Sports Illustrated, след това с CBS Sports.

Уол е колабирал на прес трибуната в края на петъчния мач между Аржентина и Холандия. Парамедици опитаха да му помогнат на мястото на инцидента, преди да го отнесат на носилка. „Уол стрийт джърнъл” съобщи, че Уол очевидно е получил сърдечен удар. „Грант превърна футбола в дело на живота си и ние сме опустошени, че той и брилянтното му писане вече няма да са с нас“, се казва в изявление на футболната федерация на САЩ. В него се отбелязва, че „цялото футболно семейство в САЩ е с разбито сърце“. Съпругата му Селин Гундър, която е известна епидемиоложка и експертка по инфекциозни болести, написа в Туитър: „В пълен потрес съм“.

Уол беше задържан в Катар на 21 ноември от служители по сигурността, след като носеше фланелка с цвят на дъгата на първия мач между отборите на САЩ и Уелс, показвайки подкрепа за правата на ЛГБТК в страна, в която еднополовите връзки са забранени.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Горкият човек!

Горкият човек!

10.12.2022 | 15:32

Нищо чудно смъртта му да не е естествена...

Отговори
2 0
КУКУ

КУКУ

10.12.2022 | 20:15

Ковид-19, ваксимиран ли е?

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?