64

Ромарио с надъхващо писмо до звездата на Бразилия Неймар

Бразилия излиза довечера срещу Корея  в осминафинал от Сетовното в Катар. Ден преди това звездата на "селесао" получи любопитно писмо от Ромарио. Ето какво написа бившият голаджия​ на Бразилия на сегашната звезда Неймар:

Неймар,

Идва времето, разбираш, нали? Това, което различава момчетата от мъжете. И знам, че досега вероятно сте чули много глупости, много критики и много оплаквания от хора, чиято работа е да дават собствените си шибани мнения за живота и кариерата на другите хора.

Така че първото нещо, което искам да ти кажа, е, че няма да ​се правя на умен и да те уча какво трябва или не трябва да правиш.

Аз, Ромарио, знам точно как се чувстваш. Но истината, приятелю, е, че преди 1993 г. имаше много хора, които говореха много, много лоши неща за мен. Без майтап. Сериозен съм! Те поставиха под въпрос поведението ми извън терена. Те критикуваха изявленията ми пред пресата. И дори казаха, че съм недисциплиниран.

Ако бях такъв светец, какъвто искаха да видят, никога нямаше да постигна това, което имам. Първокласен играч, гений в наказателното поле, голмайстор. Да, всичко съм аз.

Подобно на вас, дойдох от далечно разстояние и се борих много, преди да мога да стана футболист и да постигна всичко, което съм постигнал.

И така, Ней, първото нещо, което искам да ти кажа, е просто бъди себе си. Хората така или иначе ще ви критикуват... но пресата, феновете и дори съперниците ни се възхищават само когато усетят, че има сила и истина в ​твоите възгледи.

И знаете много добре къде играчът постига това, нали? На игрището.

Така че, когато се замисля, си спомням, че ще бъдеш на терена, и сърцето ми е спокойно. Защото знам, че никой друг не заслужава да изведе "селесао" до шестата звезда на Световното първенство.

Сега е твой ред, момче! Вярвам ти!. Или по-скоро Бразилия ви вярва.

С любов, Ромарио

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?