61

Рекордьорът Меси: Ще се раздадем на финала и ще го спечелим

Лионел Меси бе луд от радост, след като Аржентина се класира на финала на Световното първенство. "Гаучосите" победиха Хърватия с 3:0, а капитанът им се отличи с гол и асистенция.

Меси изравни рекорда на Лотар Матеус за мачове на Световни първенства. Капитанът на Аржентина вече има 25 участия, след като започна титуляр в полуфиналната среща с Хърватия на Мондиал 2022 в Катар. 

35-годишният футболист е най-добрият голмайстор на Аржентина в надпреварата с 10 гола и е на една асистенция от изравняване на рекорда на Диего Марадона от осем на турнири за Световно първенство, който датира от 1966 година. 

Той отбеляза и асистира за гол в три различни мача от даден Мондиал, включително два на този турнир (срещу Мексико и Нидерландия). От 1966 година никой играч не е правил това в четири отделни срещи. 

"Поискахме от хората да ни повярват, защото знаехме на какво сме способни. Този отбор е луд. Направихме го. Чака ни още един финал. Аржентина отново е на финал на Световното. Ще се раздадем докрай във финала, за да спечелим купата", бяха първите думи на Меси след двубоя.

"Всичко, което преживяхме, беше невероятно. Ще играем в последния мач, както искаме. Много неща минаха през главата ми. Развълнуван съм да видя това. Наслаждаваме се от началото на Световното. Бяхме уверени, че този отбор може да се справи и го направихме", допълни той.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?