61

Люто британско дерби Англия - Уелс, Нидерландия пред решителна стъпка към осминафиналите

Днес ще се изиграят четири решаващи сблъсъка от първия кръг на Световното първенство по футбол в Катар. В група А Еквадор – Сенегал и Нидерландия - Катар ще определят първите два от осминафиналистите. Двубоите започват в 17:00 часа българско време. Следват срещите Иран - САЩ и Уелс - Англия, чиито начален час е 21:00.

За нидерландците предстои много лесна на хартия среща в 3-ия кръг – срещу вече отпадналия домакин на турнира Катар, докато Еквадор и Сенегал ще трябва да определят помежду си кой е по-достоен да отиде на 1/8-финалите. Продължаващата битка на Енер Валенсия с контузията, която получи срещу Катар в първата среща, претърпя тежък обрат. Той напусна мача с Нидерландия на носилка само за да бъде видян да ходи след края на срещата. Нидерландия без да е блестяща, дори напротив, разочаровала с играта си до голяма степен своите почитатели, все пак има 4 точки актив след победата над Сенегал с 2:0 и ремито 1:1 с Еквадор, но надиграна тотално от южноамериканците. Така "лалетата" с може би най-слабо представящият се тим на Мондиала изглеждат непоклатими за първата позиция с очаквана голяма победа, която ще ги изправи в двубой в първа елиминация с втория тим от група В.

Уелс е само с точка актив от двата си мача - 1:1 срещу САЩ, и драматичното поражение с допуснати две много късни попадения за 0:2 срещу Иран. Само победа може да даде път напред на "драконите" срещу много познат съперник, въпреки че са определени за сериозни аутсайдери. Англия обаче ще иска с успех да си осигури първата позиция на всяка цена, за да играе на 1/8-финал с по-поносим опонент, а до тук показа две различни лица - прекрасното след победата над Иран с 6:2, и много грозно в може би най-скучния и слаб мач при нулевото реми срещу САЩ.

Програмата на мачовете от Мондиал 2022 за вторник:

Група А

17:00, Еквадор – Сенегал - Диема

17:00, Нидерландия - Катар - БНТ1

Група В

21:00, Иран - САЩ - Диема

21:00, Уелс - Англия - БНТ 1.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?