61

Летящ старт за Франция с 4:1 над Австралия, Жиру се разписа два пъти

Световният шампион Франция надигра Австралия с убедителното 4:1 в откриващия си мач от Мондиала в Катар. "Петлите" изостанаха рано в резултата, но след това поеха контрола върху събитията на терена и отвяха съперника за успешно начало на защитата на световната титла.

"Кенгурата" откриха изненадващо резултата още в деветата минута с първия си и оказал се впоследствие единствен точен удар по посока вратата на Юго Лорис, дело на Крейг Гудуин. Малко след това селекционерът на действащите първенци Дидие Дешан бе принуден да направи принудителна смяна, заменяйки Лука Ернандес с брат му Тео. Това бе нов удар по световните шампиони, които не могат да разчитат в Катар на контузените Пол Погба, Н'Голо Канте, Преснел Кимпембе, Кристофър Нкунку и носителя на "Златната топка" Карим Бензема. Французите постепенно увеличиха оборотите и обсадиха вратата на австралийците, което закономерно даде резултат в 27-та минута. Тео Ернандес центрира от ляво, а Адриен Рабио засече с глава топката в мрежата на Матю Райън. Пет по-късно Франция вече водеше след грешка при изнасянето на топката на "озитата". Килиан Мбапе подаде елегантно с пета към Рабио, който намери Оливие Жиру, разписал се на празна врата.

До края на полувремето Мбапе направи невероятен пропуск от близка дистанция след подаване на Антоан Гризман. Веднага след това гредата помогна на Лорис при изстрел с глава на Джаксън Ървайн. След паузата актуалните носители на трофея продължиха да бъдат по-настойчиви и вкараха още две попадения. Мбапе ознаменува активната си игра с гол в 68-та минута, а три по-късно Жиру реализира второто си попадение в срещата, оформяйки и крайния резултат. Попадението на нападателя бе под номер 51 за него с националната фланелка, с което той изравни легендата Тиери Анри на върха в реализаторската листа на Франция за всички времена.

Световните шампиони оглавиха група D с три точки, с по една са Дания и Тунис след нулевото равенство помежду си по-рано през деня, а Австралия е на дъното без точков актив. В следващите мачове от групата "петлите" играят с "Червения динамит" на 26 ноември от 18:00 часа българско време, а в същия ден, но четири часа по-рано, Тунис играе с "кенгурата". 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?