64

Франция и Англия излизат за 1/8-финалите си в Катар

Още два осминафинала от Световното първенство по футбол ще се изиграят днес. От 17:00 часа българско време световните шампиони от Франция се изправят срещу Полша, а от 21:00 предстои сблъсъкът на Англия и Сенегал.

Французите ще се опитат да продължат защитата на трофея си от 2018-а в Русия срещу коравия тим на "Дружина полска". "Петлите" си осигуриха предсрочно класиране за 1/8-финалите след победите над Австралия и Дания, преди да отстъпят изненадващо от Тунис с 0:1 в последния си мач от груповата фаза.

Тимът на Дидие Дешан обаче стартира без цялата си офанзивна мощ срещу африканците, която ще бъде на линия за срещата с поляците, в лицето на Килиан Мбапе, Антоан Гризман, Оливие Жиру и Усман Дембеле.

Полша на Чеслав Михниевич се класира инфарктно за елиминациите, след като по-малкият брой жълти картони осигури на европейците място в осминафиналите за сметка на Мексико, независимо от загубата от Аржентина с 0:2 в последния им двубой от групата. Франция е сочен закономерно за огромен фаворит, но в никакъв случай не трябва да подценява съперника подобно на това, което стори на Евро 2020 миналото лято, когато бе спрян още на осминафиналите от бойкия тим на Швейцария.

Вечерта Англия на Гарет Саутгейт ще търси пореден четвъртфинал на голям форум. "Трите лъва", полуфиналисти от последния Мондиал в Русия и финалисти на Европейското миналата година, са с най-резултатното нападение до момента - цели девет гола в три срещи, като тимът не успя да се разпише при нулевото равенство със САЩ. Успехите над Иран и Уелс съответно с 6:2 и 3:0 показаха мощта на англичаните в атака, но и играта в защита не е за пренебрегване, където Хари Магуайър изглежда в добра кондиция на фона на трудния си сезон в Манчестър Юнайтед, където рядко попада сред титулярите на мениджъра Ерик тен Хаг. Сенегал, дори без голямата си звезда Садио Мане, доказа силата си, излизайки от група с Нидерландия, Еквадор и домакините от Катар, като е един от най-опасните отбори в елиминациите, а присъствието на играчи като Исмаила Сар, Булайе Диа и Крепин Диата може да донесе неприятности на Англия.

Ако Англия и Франция спечелят осминафиналите, както се очаква по предварителни прогнози, то те ще се изправят един срещу друг в един от най-вълнуващите четвъртфинални сблъсъци на първенството в Катар.

Пълна програма за 1/8-финалите на Мондиал 2022 за днес:

17:00, Франция - Полша

21:00, Англия - Сенегал.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?