64

Ето с какво облякоха Меси, за да вземе купата

Лионел Меси получи Световната купа след спираща нормалния сърдечен удар победа на Мондиал 2022 в необичаен екип.

Веднага след като Лео получи медала, той беше облечен в тъмно наметало, което беше подготвено и поставено на раменете от емира на Катар Тамим ибн Хамад Ал-Тани. Меси не разбра веднага как да го носи правилно, той беше подканен - и той отиде да вземе трофея вече в тъмна роба.

Какво е това наметало?

Това е бишт - наметало за студения сезон (сега в Катар е зима). Прилича на мантия и се използва като яке, палто или наметало.

Бишт е черен или кафяв. Понякога е бродирана със злато, което означава, че човек принадлежи към благородно семейство.

Бишт обикновено се прави от камилска коса. Традиционно мъжете го носят при специални поводи: по време на приеми, тържества и, например, на сватбени церемонии. Лео Меси просто имаше специален ден, всичко си пасва.

Мъжете в Катар носят бяло. Според общоприетата версия бялото е типично за мъжете, защото те прекарват много време извън къщата - в пустинята под палещото слънце. Жените, напротив, остават в палатките, които обикновенно почистват при недостиг на вода. За да иглеждат дрехите по-малко мръсни, те са в черен тон.

Над мъжкото бяло - между другото, Лео, почти като емира, има светла тениска с преобладаващо бяло - черното наметало просто изглежда контрастно и привлекателно.

Такава реклама на традициите си направиха домакините на Световното първенство по футбол по време на представянето на Мондиала. Сега във всички снимки, запечатали най-великия момент на Лео Меси всеки ще го види в бишт.

Наследство.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?