61

Белгия изхвърча от Световното, Мароко и Хърватия на осминафинал

Отборът на Белгия отпадна от Световното първенство по футбол, след като направи равенство 0:0 с Хърватия в последния си мач от група F на надпреварата. В другия мач от групата Мароко победи Канада с 2:1 и завърши на първо място, докато хърватите също продължават към осминафиналите. 

В битката между втория и третия от последното световно първенство Белгия и Хърватия имаха своите шансове да спечелят, но до гол така и не се стигна. В средата на първата част хърватите получиха дузпа за нарушение на Яник Ферейра Караско срещу Андрей Карамарич, но след намеса от ВАР дузпа бе отменена заради засада. След почивката "червените дяволи" натиснаха в търсене на победен гол, като Ромелу Лукаку удари греда от удобна позиция, а след това пропусна да се разпише на празна врата и в крайна сметка тимът на Роберто Мартинес не успя да вкара и отпадна от турнира.

В другия мач в групата Мароко победи Канада с 2:1 след два ранни гола на Хаким Зиеш и Юсеф Ен-Несири. Канадците се върнаха в двубоя пет минути преди почивката след автогол на Найеф Агерд и през второто полувреме натиснаха в търсене на обрат, но не успяха да стигнат до нов гол.

По този начин Мароко спечели група F със седем точки, Хърватия завършва на втора позиция с пет точки, Белгия е на трета позиция с точка по-малко, докато Канада приключва участието си на Мондиала без спечелена точка. На осминафиналите Мароко ще срещне втория в група Е, докато Хърватия ще срещне победителя в тази група.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?