Следвайте ни

Звезда на Ливърпул отърва Па Конате от военна хунта

viber icon

Звездата на Ливърпул Наби Кейта е направил благороден жест като е уредил частен самолет да откара него и други 12 от играещите в чужбина национали на Гвинея. Както е известно, вчера в страната беше извършен държавен преврат, съобщава гвинейски журналист от сайта Foot 224. Сред опитващите се да избягат е и бранителят на Ботев (Пловдив) Па Конате.

"Поддържаме връзка с Наби и имаме комунакация с ръководството на неговата национална федерация. Радваме се, че той е в безопасност и в добри ръце. Ситуацията е променлива и ние ще продължим да имаме диалог с властите и работим по вариантите за безопасното връщане на Наби в Ливърпул", заявиха от Ливърпул.

Превратът се случи в навечерието на световната квалификация срещу Мароко. Двубоят обаче беше отложен, а мароканските национали се прибраха безпроблемно в родината си през изминалата нощ. 

Въоръжена групировка, водена от началника на специалните части полковник Мамади Думбуя, взе за заложник президента на Гвинея Aлфа Конде, отмени конституцията и забрани влизането и излизането от страната за седмица. Думбуя обяви, че се планира създаването на временно правителство. Конде е обвиняван, че е променил конституцията, за да може да получи трети мандат. Днес сваленият президент беше разкарван с кола из столицата Конакри. 

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?