Следвайте ни

Звезда на Интер спи в базата на клуба и бяга в подземния паркинг

viber icon

Кристиан Ериксен е в Интер по-малко от шест месеца - той се премести в Милано в края на януари. Поради пандемията на коронавируса, футболистът беше затворен в базата на Нерадзурите, тъй като просто не успя да си намери дом от месец и половина.

Ериксен мислел да помоли Ашли Йънг и Ромелу Лукаку (които говорят английски най-добре) да остане при тях, но след това променил решението си: „Те имат семейства, за които да се грижат. А да спиш 14 дни на нечий диван е твърде дълго. "

В резултат на Кристиян му се наложило да остане в тренировъчната база на клуба. Той се самоизолирал тук, заедно с готвач и петима служители, които решили да не напускат и да не рискуват здравето на семействата си.

Тъй като терените на базата са затворени за спортисти, Ериксен трябва да тичал около паркинга на долното ниво на комплекса. „Изчислих, че мога да бягам на 35 метра, след което трябва да се обърна и да бягам на 35 метра назад. Не съм пипал топката вече седем седмици. Това беше най-дългият период без футбол в живота ми и наистина започва да ми липсва“, обяснява Кристиан.

Веднъж в Милано, той бил спрян от полицейски патрул, за да провери защо играчът е бил на улицата по време на карантина. „Трябваше да обясня какво правя, къде отивам и защо не съм вкъщи. И всичко е на лош италиански език - казва датчанинът.

В Италия на играчите беше разрешено да тренират на клубни бази по единично. Но изглежда, че първото нещо, за което ще се погрижи Ериксен, след пълното отпадане на карантината е жилището!

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?