61

Зума: Пеле бе Вселена на футбола! Когато се ръкувах с него имах чувството, че докосвам божество

"Когато си отиде някой голям футболист го изпращат с думи, че е бил велик, неподражаем и епоха във футбола. За Пеле мога да кажа, че беше футболна Вселена", сподели заяви за marica.bg  легендарният капитан на България и Локомотив Пловдив Христо Бонев.

"Светът тъгува за Пеле, но няма да говоря за него в минало време. Пеле е тук с това, което направи за футбола и хората. Той даряваше радост с гения си и с усмивката на много добър човек. Пеле е жив с това, което сътвори в живота си на богоизбран", допълни Зума.

"За съжаление нямах щастието да играя срещу Пеле. С него имам една кратка среща, която ще помня винаги. С националния отбор се подготвяхме за Световното първенство в Мексико. В един свободен от тренировки следобед отидохме на стадиона в Леон да гледаме приятелски мач на Бразилия срещу местен отбор. Седнахме на трибуните заедно с футболистите на Перу, срещу които ни предстоеше да играем след няколко дни.

Пеле не беше в стартовия състав на Бразилия. Някой му беше казал, че на трибуните сме играчите на Перу и България. Той се качи при нас и се ръкува с всеки един. Когато се ръкувах с него, имах чувството, че докосвам божество. Толкова силно излъчване и харизма имаше. Никакво високомерие, просто един много добър човек, който отдаде уважение към нас като към хора, част от любимия му футбол.
Този отбор на Бразилия беше наистина фантастичен. Отбор от друга галактика и заслужено стана Световен шампион. 
Да почива в мир Краля!", каза още Христо Бонев.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Пловдив

Пловдив

28.02.2024 | 22:38

Здраве и щастие за Христо Бонев от сърце. За вестник "Марица " - срам. Как може за 76 и 77 годишнина на Бонев да публикувате един и същи материал? Не Ви ли е срам? Журналисти, хора на мисълта и перото да не можете да поднесете нещо ново, свежо за легендата Бонев? Не случайно някой Ви нарече "мисирки"..

Отговори
1 0
голям футболист

голям футболист

23.01.2023 | 19:53

Но не е вселена. Когато се хиперболизира нещо то пречи много. Вселена е само Господ.

Отговори
3 0

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?