61

Зума на 75! Честито и на многая лета, Маестро!

Днес една от емблемите на хилядолетния Пловдив навършва 75 години. Христо Бонев е нещо повече за града от велик футболист, легендарен капитан на Локомотив и националния отбор. Зума е от хората, които са призвани да творят живота и играта. Харизмата му покорява всеки, който се е докоснал до гения му. Независимо дали е редовият фен от Лаута, Голямата къща, Уембли или Ла Бонбонера. Или гиганти като Йохан Кройф, Франц Бекенбауер и Фабио Капело.

Дори тези, които нямат отношение към футбола не остават безразлични към него. Това се дължи на магията, дадена му свише да дарява и да се раздава. 

Безспорно Христо Бонев е сред най-големите фигури на Пловдив в по-новата епоха. Той се нарежда до знаковите личности на града като Георги Божилов (Слона), маестро Добрин Петков, Иван Теофилов, Добромир Тонев, Начо Културата, Божидар Здравков и още много други. Неслучайно съдбата бе сложила почти под един покрив Бонев, Слона и Катя Паскалева. И скрепи познанството им в приятелство.

Самият Бонев разкрива, че в живота си има три любови – футбола, Локомотив и съпругата Ема. В този порядък те се появяват в живота му, а той настоява, че всяка е сама за себе си и никога не би ги степенувал.

Тази вечер Зума ще бъде с Ема и с не по-малко скъпите му синове, снахи, внучки и внукът Христо. Футболът и Локото ще присъстват духом на масата. Както и спомени от две епохи с най-емблематичните личности на Пловдив и България. 
История на една голяма любов, както се пее в една от вечните песни.

Екипът на „Марица“ и marica.bg желае на Христо Бонев и семейството му здраве и още много радости!

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Филебилия

Филебилия

03.02.2022 | 18:01

Най-великия за всички времена в Пловдив и в България.Жив и здрав бъди бате Ицо.

Отговори
7 2
ДО "историка"

ДО "историка"

03.02.2022 | 10:22

ТИ ДА НЕ СИ СЛУЧАЙНО АКУШЕРКАТА

Отговори
6 2
ИСТОРИК

ИСТОРИК

03.02.2022 | 08:50

САМО ЕДНА "МАЛКА ПОДРОБНОСТ"-ИСТИНСКАТА МУ РОЖДЕННА ДАТА Е 2 ФЕВРУАРИ.

Отговори
2 6
ботевист

ботевист

03.02.2022 | 07:57

най добрия за всички времена

Отговори
12 2

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?