Следвайте ни

Зума: Комплименти за Ясен, отборът вече е променен

Христо Бонев похвали Митко Илиев и Тодор Неделев

viber icon

Легендата на Локомотив Пловдив и българския футбол похвали националния селекционер Ясен Петров за добрата работа, откакто е начело на държавния ни тим. Зума, който за последно ни класира на световни финали преди 23 години, е убеден, че наследникът му може да възроди футболната емблема на страната.

"Националният отбор вече е променен. Вижда се и с просто око. Не че кой знае какво сме направили, тъй като за тотална промяна се иска такава в целия ни футбол. Отборът ни обаче вече е отбор, а не сбор от играчи, облекли фланелката едва ли не по задължение. 

От трите мача бих отличил този с Италия не само защото направихме равен на терена на европейския шампион. Още когато видях момчетата на Ясен как пееха химна, аз знаех, че няма за загубим. Вкарахме уникален гол, достоен за всеки учебник, заслугата на който е изцяло на Десподов.

Видях едни футболисти, обединени от идея. Най-главната заслуга на селекционера е, че успя да съживи този отбор, да му вдъхне вяра и да подреди правилно играчите. Вярвам, че ще имаме още успехи. Основата вече е поставена.

Кратко ще се спра на мачовете с Литва и Грузия. Срещу литовците трябваше да спечелим на всяка цена и го направихме. Грузинците в тази среща бяха откровено слаби и отпуснати, което не бива да омаловажава отличните неща, които направи отборът, и отделни играчи като Тошко Неделев и Митко Илиев.

Сега важното е да не се главозамайваме и Ясен да бъде оставен да работи на спокойствие, защото големите трудности тепърва предстоят. Към отбора ще има по-големи очаквания. Дано този отбор успее да дръпне напред и футбола ни като цяло", сподели пред "Марица" Христо Бонев.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?