Зингаревич взе 60% от Ботев! Ето какво предстои

Ботев (Пловдив) излезе с официална позиция за ситуацията с новия собственик Антон Зингаревич. От нея става ясно, че Сдружение "ПФК Ботев", което държи 60% от акциите на клуба, е овластило управителния съвет да подпише договор с фирмата на руснака за прехвърлянето на тяхната част от акциите.

 Официалното съобщение от клуба:

"Сдружение „Професионален футболен клуб Ботев“ овласти управителния съвет да подпише договор с фирма на г-н Антон Зингаревич за прехвърлянето на 60% от акциите на ФК „Ботев Пловдив“ АД. Решението бе взето с мнозинство от над 80% след продължило над 3 часа онлайн събрание на Сдружението. Очаква се окончателното решение на г-н Зингаревич за придобиването на акциите. Предстои изготвянето на самия договор от юристите на двете страни. По тази причина Общото събрание на ПФК Ботев АД, предвидено за 08.01 ще бъде изместено на резервната дата 20.01.2021г.

С друго свое решение Сдружението, като обществена институция, съхраняваща ботевизма, гласува за активизиране на усилията за закупуването на 39% от акциите на ПФК Ботев АД, които в момента са собственост на ТЦ ИМЕ АД - в несъстоятелност. След проведена нова среща на ръководството на Сдружението със синдика на изпадналото в несъстоятелност дружество, Сдружението заплати задатък от 8% от исканата сума от 110 000 лева и има срок до средата на февруари да заплати пълната сума. Инициативата е координирана с кандидат-инвеститора в клуба г-н Антон Зингаревич, чиято цел е да придобие 99% от акциите на клуба.

Откупуването на дълга и събирането на всички акции на едно място правят клуба значително по-интересен за потенциални партньори и е дългожелана цел на всички милеещи за Ботев. В тази връзка в близките дни Сдружението ще информира ботевистката общественост как да се включи в набирането на средствата".

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Ггц

Ггц

08.01.2021 | 01:03

През този ли Пеевски ще си изпере парите

Отговори
3 2
Фончо

Фончо

07.01.2021 | 15:41

Когато се парафира договорът, тогава ще е официално. Дотогава я камилата, я камиларя.

Отговори
6 4
Леджънт

Леджънт

07.01.2021 | 15:24

Мингяните газ пикаят

Отговори
8 5

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?