Следвайте ни

Зингаревич води в Ботев треньор и директор от чужбина

viber icon

Спортно-техническото ръководството на Ботев Пловдив ще има изцяло нов вид, ако Антон Зингаревич стане мажоритарен собственик на клуба. Канарчетата ще имат чуждестранен треньор, като сред вариантите е обсъждан и специалист от Дания. За последно начело на Ботев бе наставникът от школата Стефан Стоянов. Чаканият чуждестранен треньор ще дойде със свой екип. Руският бизнесмен ще назначи и спортен директор от чужбина. За последно този пост се заемаше от Адалберт Зафиров.

Все още не е ясно дали Асен Караславов, който заема поста прокурист, ще остане на работа в Ботев Пловдив. Представителите на руснака, които са гледали няколко мача на канарчетата и са водили преговорите в последните дни, са били категорични, че на тима ще са нужни минимум 6 нови попълнения.

Възможно е и подготовката на Ботев да претърпи промени и тимът да има лагер в Кипър. Засега са договорени няколко контроли у нас, като сегашното ръководството е изключвало опцията подготовка навън. Спарингите обаче може да бъдат отменени. Очаква се до седмица Антон Зингаревич и юристите му да оформят всичко документи по джиросването на акциите. Развитие се очаква в края на 2020-а или първите работни дни на новата година. За 8 януари е предвидено Общо събрание на Ботев Пловдив, което трябва да официализира всички промени в клуба от ръководството до спортно-техническия щаб.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (5)

Руски фен

Руски фен

23.12.2020 | 17:38

Новото име на отбора ще е АФД-ТУЛА

Отговори
2 3
Христолов

Христолов

23.12.2020 | 15:36

Този ще изчисти името ми! Цветан Василев писа, че истинският собственик ще е Пеевски.

Отговори
3 4
Мишо

Мишо

23.12.2020 | 15:10

Дано не съм пророк, но след този МЕСИЯ идва КРАЯТ на Ботев. :(

Отговори
4 2
Ххх

Ххх

23.12.2020 | 09:42

Поредния кьорфишек ли е това. В партидата на сдружението в ТР няма никакъв побликуван акт за свикване на ОС за 8 януари.

Отговори
5 3
Спас

Спас

23.12.2020 | 15:36

Ти пък, приятелю, не издребнявай! Много важно, че няма! Всъщност някой трябва да обясни на тези юнаци, че събранията на АД-тата се оповестяват по съответния ред, ама това ще е трудна задача. Същото се отнася и за футболния клуб, който не е обявявал финансовите си отчети в ТР откакто съществува Ботевъ – 14.02.2011 год.

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?