61

Зингаревич избухна: Издържам "Ботев", а с мен злоупотребяват фенове

Президентът и мажоритарен собственик на "Ботев" Пловдив Антон Зингаревич влезе в остра дискусия с един от феновете на тима.  Тя се разрази в официалната страница на "жълто-черните" във Фейсбук и бе предизвикана от коментар на фена Иво Ангелов. В нея се включи и изпълнителният директор Герман Чистяков.

Ето какво написа Ангелов:

Един вече обречен сезон, но важното е Зингаревич да продължава с експериментите си и превръшането на Ботев в една подвижна сергия, предлагаща млади африкански футболисти на килограм. Не се вижда откъде ще дойде оптимизмът, понеже е очевадно, че този човек няма дългосрочна визия за клуба и отбора. Понеже за Ботев настоящото първенство приключи, за следващото, ако продължава по същия начин, перспективите са дори още по-тъжни, като е възможно отборът да се бори зверски да избегне изпадането. Не се вижда градация към по-положителни неща. Това с този младок с боядисаната коса от Септември беше само прах в очите на хората, понеже той знае, че повечето фенове искат да виждат български футболисти. Мое мнение, разбира се субективно, но всеки си има право на мнение.

Зингаревич се разгневи на написаното от Ангелов и избухна:

Сериозен ли си? За какви експерименти говориш? Само две години под моя собственост! 2021 г. - моят екип спасява клуба от изпадане и завършваме в топ 4 в първата част на състезанието! 2022 завършваме на трето място за първи път от повече от 28 години!! Проявете малко уважение, хора!! 2023 току-що започна!

Аз плащам всички сметки, работим усилено, за да сме сигурни, че всички можем да се гордеем и всичко, което получавам, е тази злоупотреба от така наречените фенове! Може би е време да сме реалисти!? Всички искаме да имаме успешна академия, която развива висок стандарт на играчи като Илиев, но в момента не е реалистично, но да, това е нашата цел!

Създадохме отбор "B", не е тайна за феновете, които всъщност ходят на мачове, че миналата година най-добрите играчи бяха: Чернев, Ннади, Акере, Уго, Траоре и Умех, а ние също подписахме със Стефан! Наистина се надявам, че през 2023 г. други играчи в "B" отбора ще покажат подобрение и ще се присъединят към тази група! Това са най-добрите ни млади играчи в момента! Но ние също имаме Колев и Миша! Това са футболисти, на които разчитаме да са бъдещето на Ботев!

Коментар по темата направи и изпълнителният директор Герман Чистяков:

Добър вечер, гледам да не се намесвам в дискусиите на феновете, но тук ще ви позволя да се изкажете. Много удобен начин е да намажете всичко с черна боя. Няма български футболисти - лошо е, има - купуваме грешните, а купуваме само, за да се цакаме. Сериозен ли си? Акционер, клубът ще харчи средствата си за играча, само за да успокои някой отстрани на екрана на компютъра?

Тоест, вие просто плюете върху работата на хората, които анализираха, правеха доклади, прогнозираха интеграцията на играча, след това тези, които се занимаваха със сделката, които изготвяха договори, работеха по медийната подкрепа на сделката?

С публикацията си давате да се разбере, че Ботев е клуб, в който работят аматьори, а не професионалисти, че всички са слепи, включително и акционерът, и само вие поставяте точна диагноза, отваряйки очите на всички за истината. Но реалността е много по-сложна. Да, клубът не преживява най-добрия период. Да, бяха взети грешни решения и кой не греши, покажете ми?

Но въпросът не е да се избегнат грешките, това е невъзможно. Въпросът е как да реагираме на това и как да коригираме ситуацията. Ние знаем как и всичко, което правим за това. Всички в клуба искат да видят Ботев успешен и силен точно толкова, колкото и вие. Ние работим върху това.

За какво си толкова твърд? Това, с което съм съгласен е, че е крайно време ясно да формулираме каква е стратегията на клуба. И скоро ще стане. За да разберем и да проверим всички версии и хипотези, ни трябваше време. Не виждам кой какво развива от другите клубове. Откакто взехме академията и колко средства харчим, сега в България няма никой.

И това определено ще даде резултат, но това не е наденица или пица, отнема време. Що се отнася до работата на други клубове, не виждам никакви системни продажби на играчи за разумни пари и това определено е наша задача и ще стигнем до това. А решението на такъв проблем е пряко свързано с резултатите на отбора, трудно се продава добре, ако се бориш за оцеляване.

Последно, не разбирам, кой ти отнема правото на критики и коментари? Напротив, отделих поста ти и реших да го обсъдим, ярък пример, че безразличието е прекрасно. Успех на всички ни.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
Кирил Костов

Кирил Костов

12.01.2023 | 16:44

Зингич, не им обръщай внимание на тези наркомани – феновете на Ботевъ. Излъгаха те, че купуваш отбор на сто и кусур години, а ти пробутаха едно смешно отборче – менте, основано на 14.02.2011 г. Даваш си парите навятъра, а те си правят гаргара с теб. Освен това заглеждат и гаджето ти. Крайно време е да им теглиш една майна и да ги зарежеш, това им се пада, щом не могат да ценят добрината ти. Иди си в Русия, понеже продажното ни БФС крои планове да те прогони, защото сега е модерно руснаците да се гонят отвсякъде. Така хем ще правят угодна политика, хем ще отвличат вниманието на българите от многото нерешени проблеми в областта на футбола.

Отговори
2 0
Стоичков

Стоичков

11.01.2023 | 20:20

Зинга,не можеш да угодиш на всички,а още по малко на феновете.Само поводи за интрижки с тези постове в социалните медии.Ти си собственика,ти даваш средствата и си в правото да "поръчваш" музиката.Започнали сте нещо,надявам се да е от полза и за клуба и за феновете,а на който не му харесва явно не разбира.Само Ботев!!!

Отговори
4 6
"Да разлаем кучетата"

"Да разлаем кучетата"

11.01.2023 | 15:00

Наздраве Дончо!

Отговори
4 5
Аятолах Хуманен

Аятолах Хуманен

11.01.2023 | 19:01

Само Локо ! Имаш поздрави от Вълчо Нелегалното такси ..каза ,че когато баща му бил майка сърцето му е локомтоф.

Отговори
6 0

Анкета

Какво ще се случи с "Ботев" при Бруно Балтазар?