64

Зингаревич: Евротурнирите бяха дългосрочната ни цел, ще има бонуси

Ще има допълнителни бонуси за всички играчи и треньорския щаб, обеща собственикът на Ботев Пловдив Антон Зингаревич след победата на „канарчетата“ с 2:1 срещу Берое, като по този начин тимът от Пловдив се класира за Лигата на конференциите.

„Сезонът бе изключителен за нас. Макар и толкова млад проект, ние успяхме да стигнем до Европа и това е фантастично постижение“, каза развълнуваният руснак.

"Ботев се класира за евротурнирите и това беше дългосрочната ни цел, затова всички вярвахме.

„Бюджетът за следващия сезон обаче още не е коментиран, защото чакахме този двубой, за да опрмеделим някаква рамка, като ако продадем играчи, може да нарастне, но до момента няма нищо решено“, коментира Зингаревич.

„Вчера се срещнахме с кмета и вярваме, че стадионът може да бъде готов за втората част от следващия сезон“, разкри босът.

Зингаревич разкри и очакванията си за представянето на „канарчетата“ в Европа: "Нямаме поставена цел, искаме да влезем в групите, но ще подходим мач за мач и ще видим докъде ще стигнем.

Искаме да подобрим структурата в клуба. Насочваме усилия към академията, за да може да имаме повече наши играчи. Разбира се, това е процес, който ще отнеме време. Усилията са насочени и към стадиона, за да може да се върнем там колкото е възможно по-бързо.

Имаме нов изпълнителен директор в клуба, с който предстои да направим план за следващите 3 до 5 години и когато той е готов, ще бъде обявен“, завърши Зингаревич. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какво ще направи Ботев (Пловдив) в евротурнирите това лято?