Следвайте ни

Зико: Търсим още 27 милиона лева за Колежа

Строителството на Лаута започва до месец

viber icon

Кметът на Пловдив Здравко Димитров днес бе на стадион "Христо Ботев", за да види как вървят строителните дейности. Димитров остана доволен от видяното, но призна, ч​е отпуснатите от правителството 25 милиона лева няма да стигнат за осъществяването на цялостния проект. За да бъде завършено съоръжението, ще са необходими още 27 милиона лева, за които ще се търси източник на финансиране.   

"Доволен съм от видяното. Работи се без почивка, а строителството видимо напредва. Спряно е било само при минусовите температури, северната трибуна е наливана до 1,00 часа вечерта. 

Кой повдигна въпроса със седалките? Те са на склад и си стоят там по бройка! Питайте, който ги е купил! Има ги, разноцветни са, таблото е налично! Надявам се възможно най-скоро тук да има първи официален мач. 25 милиона лева са осигурени, а за останалите 27 милиона ще се търси нов финансов ресурс. Не са малко пари, но ще ги търсим, откъде - нека дойде времето.

Има време, ще го мислим. Има отреден терен за многоетажен паркинг, за да не се затварят улиците, когато има спортно събитие. Когато няма събитие, той ще се ползва от гражданите. Още обаче няма проект за този паркинг и не знам колко ще струва", заяви кметът.

"80 ​души работят в момента, включително събота и неделя - такова е заданието на собственика на строителната фирма. Паркингът за гостите е отделен зад техния сектор, до няколко месеца чашата ще бъде затворена", обясниха от фирмата изпълнител. 

Строителните дейности на стадион "Локомотив" ще започнат до месец. Новината съобщи спортният директор на клуба Георги Иванов при посещението на Лаута на кмета Здравко Димитров и заместника му Тодор Чонов. "Не сме ви бавили и минута, дори и компромисите са повече", обясни Димитров. Двамата огледаха стадиона, а Гонзо разясни какво предстои да се прави. С тях бе и кметът на "Южен" Костадин Язов, който каза, че се работи по проекта. 

"Пуснали сме съгласувателни писма към всички експлоатационни дружества. Геоложкият доклад е предаден на конструкторите и те работят по количествено- стойностните сметки", обясни Язов. Той каза още, че идейният и техническият проект за Бесика ще бъдат внесени за издаване на строително разрешение за изграждане поетапно на всички трибуни. Проектите за другите трибуни ще се внасят поетапно. Условието по проекта е да се играе на стадиона, така че това няма как да стане, като играе отборът, така че и това ще се съгласува по графика на отбора. "Започвайте", каза от своя страна кметът.

Здравко Димитров се срещна и с легендата на Локо Христо Бонев. "Аз няма да съм жив, докато стане стадионът, защото подчинените на кмета работят само за далавери. Ще дам едно интервю, ще извикам всички телевизия и ще кажа цялата истина. Щото ми се плаче. Седим тука 4 месеца... Тоя това не можел да направи, оня не можел", заяви Зума.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (3)

Нали

Нали

26.02.2021 | 22:45

Уж руски милиардер собственика! Що не подари на отбора 27 милиона?

Отговори
3 6
Колега

Колега

26.02.2021 | 18:52

Паветата на Пловдив, ако не бяха откраднати, а продадени, можеше да се съберат.

Отговори
2 3
Къде де?

Къде де?

26.02.2021 | 17:23

И аз търся 27 мелилиона Зико?! Е какви наглеци сте!!!

Отговори
6 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?