46

Здравко Димитров търси връзки с проектантите на "Водафон Арена" в Истанбул

Изпълнителят е в правото си да поиска временно замразяване на строителството на стадион "Христо Ботев", докато не види черно на бяло новите проекти. Това коментира пред "Марица" кметът на Пловдив Здравко Димитров след новината, че от строителя ще поиска да бъде подписан Акт 10 за обекта. Разбирам го, под непрекъснатия натиск на феновете е, а в същото време трябва да се спазват законите и наредбите, каза още градоначалникът. Той уточни, че всички искат стадионът да стане възможно най-бързо, но има правила, които не могат да се пренебрегват. 

Още миналата седмица след поредната гневна декларация от страна на бултрасите Здравко Димитров заяви, че очаква проектантът арх. Георги Савов да внесе пълната документация за строежа на "Колежа" до 15 февруари.

„На базата на новите количествени сметки ще бъде остойностена работата пo проекта и ще стане ясно какъв обем от строително-монтажните дейности ще бъдат извършени с отпуснатите от държавата 25 милиона с ДДС. Търсим всички варианти да бъде изградена и козирка на целия стадион“, коментира Димитров. Заедно със заместника си Пламен Райчев и собственика на фирмата строител Илиян Филипов той е разгледал внимателно начина, по който е направена козирката на новия стадион на "Бешикташ" в Истанбул.  Тя е от лека конструкция, покрита изцяло от винил. Това я прави значително по-евтина от предвидената за "Колежа". 

"Оказа се, че фирмата, която е проектирала козирката на "Водафон Арена" в Истанбул, има офис в София. Още тази седмица ще организираме среща с проектантите, за да разберем дали подобно съоръжение не може да бъде изградено и на ст. "Христо Ботев", обясни Здравко Димитров. 

Новият стадион на "Бешикташ" бе изграден за по-малко от 2 години. Модерното съоръжение е с капацитет 43 000 места и отговаря на всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Стойността му е 100 милиона долара. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
1912

1912

07.02.2022 | 16:44

Хората правилно пишат. Това е истината.Кмета иска да настигне по богатство Тотев.А нас две години ни лъжат.

Отговори
10 1
Срам бе зико, срам!

Срам бе зико, срам!

07.02.2022 | 15:12

Дано не домъкнеш някой наследник от убийците на БОТЕВ.

Отговори
7 2
Ivanov

Ivanov

07.02.2022 | 14:42

Трагикомедията продължава..."Кмета и бизнесмена "

Отговори
9 4
Гушата ми на пеликан замяса, наивници пършиви

Гушата ми на пеликан замяса, наивници пършиви

07.02.2022 | 13:41

Плюйте си. Гуша голема от туй стадионче се направи.Ясно е ,че втори мандат няма да има,но тотката трябва да задмина. Е.б.а.л съм го града,наред е аз да се обогатя.

Отговори
12 2
Ботевист

Ботевист

07.02.2022 | 11:43

Абе,Зико сега ли се сетихте че има и друг вариант за изпълнение на козирката.После пак препроектиране,пак едни пари,пак едно чакане за съгласуване на проекта,пак обещания,абе знаете ли в общината как да завършите поне един обект.

Отговори
20 3
Стоичков

Стоичков

07.02.2022 | 11:33

Марица,дайте информация на кмета за новия стадион на Адана в Турция,а най добре го свържете с проектантите и строителите за да разбере как строят по света и за какви пари става въпрос. https://www.marica.bg/sport/futbol/vijte-noviq-stadion-v-adana-33-000-zriteli-za-27-miliona-leva

Отговори
11 3
Прав си строител

Прав си строител

07.02.2022 | 11:30

Кмето е като патка без глава.За всеки обект се лашка. , като метеорит из Космоса.Един ден едно,на другия второ,на третия трето.Един обект не му е изпипан,както се полага.Но това е нарочно.В хаоса най-лесно се хм...... "усвоява"

Отговори
16 3
Строител: -Кмето се прави на умрял лисугер

Строител: -Кмето се прави на умрял лисугер

07.02.2022 | 11:12

Зико,преди да започнеш нещо да строиш ,трябва да имаш напълно готов проект за обекта и количествено-стойностна сметка.При тебе е всичкото думба-лумба ,пълна анархия и после кой изяде черешите ,пардом,комисионните.Само това ти е в главата.Споко, Тотев няма да стигнеш,но и досега здраво се нагуши.Не ти ли стига? От пуста алчност сън не те хваща и добаталясваш града.Завършваш на маминия погромите.

Отговори
18 3

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?