Следвайте ни

Здравко Димитров свиква среща с "Ботев" за стадиона

viber icon

Среща с ръководството на ПФК "Ботев" - АД и  представителите на фен клуба ще организира кметът на Пловдив Здравко Димитров за  строителството на стадиона.  

Както "Марица" вече съобщи, сутринта феновете бяха дошли в Общинския съвет с искане най-после да имат стадион. Те разговаряха със Здравко Димитров и съветниците, след което си тръгнаха.

Привържениците на Ботев са силно разтревожени, тъй като преди две седмици мажоритарният собственик на клуба Георги Самуилов обяви, че няма да дострои Колежа по настоящата концесия. Тя изтича през март и ако не бъде изпълнена по закон градоначалникът е длъжен да внесе за гласуване прекратяването й.

"Обещах, че в скоро време ще организирам срещата  с представителите на клуба. Аз също искам стадионът да бъде завършен и трябва да има малко търпение, за да видим по кой начин това да стане", коментира кметът. Той допълни, че задължително ще се срещне  и с президента на клуба Георги Самуилов. 

На стадиона не се работи, а според договора за концесията  той трябва да бъде напълно готов до средата на март догодина. 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?