Следвайте ни

Здравко Димитров: До 40 дни е ясен изпълнителят на Колежа

viber icon

До пет дни поръчката за довършването на стадион "Христо Ботев" ще бъде видима за всички кандидати, а в началото на септември ще бъдат отворени офертите, от които ще изберем изпълнител, обяви зам.-кметът по строителството Пламен Райчев на пресконференция в Общината.

Поръчката вече е пусната, потвърди и кметът на Пловдив Здравко Димитров. - Искам още веднъж да благодаря на премиера Борисов, затова че се отказа от правителствения самолет и реши да даде парите за двата стадиона в Пловдив. 

Минахме през доста перипетии, строежът беше стартиран и спиран няколко пъти. Успяхме във възможно най- кратките срокове да се справим и поръчката да е факт. Няма как веднага след обявяването на решението, поръчката да бъде пусната, защото не искам да ставам клиент на Прокуратурата. До 40 дни трябва да бъде избран изпълнител и дай Боже да няма обжалване, за да издадем строително разрешение и да започне строителството", каза кметът Димитров.

"Трябват ни пет дни, за да бъде пусната от Агенцията по обществени поръчки в европейския  ежедневник (официалното издание на европарламента) . До 5 дни поръчката ще бъде видима за всички кандидати.

Стойността на обекта за СМР е 53 млн. с ДДС. За 25 милиона ще бъде построен стадиона до етап мачове в efbet Лига. Ще се търсят варианти за цялостното завършване.", коментира Пламен Райчев.

Срокът за завършването на строежа е 2 години след подписването на договора.

Кметът уточни за всички заинтересувани че "стадионът остава общинска собственост и подаръци няма да има.  Ако някой си мисли, че общината ще го даде да печели някой друг- няма как да стане. Ще се прецени как ще се отдава дали с концесия, дали под наем".

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ОСТАВКА ШЕБЕК

ОСТАВКА ШЕБЕК

27.07.2020 | 17:35

до 40 дена няма да сте на власт, гербари крадливи

Отговори
2 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?