Следвайте ни

Зазимиха строежа на Колежа

viber icon

Строителните дейности на стадион Христо Ботев са прекратени до края на годината, видя репортерът ни. Материалите, които в началото на септември бяха струпани зад северната трибуна днес бяха опаковани. На Колежа не се виждаше нито един работник. Единствените живи същества в комплекса бяха двама охранители от частна фирма. Двата крана, които бяха докарани на стадиона след тържественото възобновяване на строежа, обаче вси още са там. Кранисти обаче днес нямаше.


Зазимяването на строежа разтревожи силно жълто-черната общност, тъй като реално в Пловдив студ не е имало през тази есен, а обилни валежи не се очакват. Сезонът е идеален за строителни дейности, които никой не знае кога отново ще започнат на стадиона край Бирената.

Всичко това става две седмици, след като мажоритарният собственик на клуба Георги Самуилов пред представители на феновете заяви, че няма как да довърши стадиона по настоящата концесия. Тя изтича през март, след което предстои развалянето й и задължителна глоба за клуба от общината.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?