64

Защо Ботев играе в петък по жегата? Питайте Азрудин

Мачовете на Ботев Пловдив са в петък, при това най-често от 18.30 часа, тъй като отборът е на последно място във временното класиране и интересът към срещите му е по-слаб този сезон. Това ни обясни човек от БФС, който е наясно с методиката за изготвяне на програмата. Идеята е „Нова броудкастинг груп“ да успее да пуска в прайм-тайма по-интересните мачове, за да може да генерира повече пари от реклами. 

В декларация до БФС шефовете на Ботев се оплакаха, че "за пореден път домакинските срещи на клуба се определят за петъчен ден, което има ред негативни последици за ФК "Ботев" - намаляване на посещаемостта, спад на зрителския рейтинг и, съответно, на спонсорските доходи и средствата от продажби".

За да има смисъл от предаването на мачове от БФС и „Нова броудкастинг груп“  правят програмата за пет мача, след които отново анализират ситуацията и пускат нова порция мачове по часове и дни.

Индиректно става ясно, че провалът на "стратегическия съветник" Аздрудин Валентич в първите четири шампионатни мачове начело на клуба е причина феновете на "жълто-черните" да търпят лишения и неудобства с толкова мачове в петък.

Ако в поредната серия от мачове, Ботев успее да спечели повече двубои и отлепи в класирането, със сигурност ще получи и повече двубои в прайм-тайма на телевизиите. По тази причина Лудогорец, ЦСКА-София и Левски нямат ранни мачове и такива в петък.

Проблем на клубовете в Пръва лига създават и повишените цени на тока напоследък. Вече в БФС имало няколко запитвания дали може да се плаща от твправата компенсация за мачовете на осветление които "гълтат" хиляди левове. Това може да се случи, тъй като от договорените 6.5 милиона лева на сезона за твправа, 10 процента отиват в касата на БФС. Шефовете там би трябвало да не ги харчат само за заплатите си, но и да подпомогнат изнемогващите клубове.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

14.08.2022 | 14:37

в БФС е МОЩНА корупция ЧЕСТНИТЕ ХОРА не ОЦЕЛЯВАТ там

Отговори
10 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

14.08.2022 | 14:35

ще загубят и малкото си ФЕНОВЕ защо ли е ще го напиша преди имахме ИСТИНСКИ ФУТБОЛ ИСТИНСКИ ЗАПАЛЯНКОВЦИ сега ФУТБОЛЪТ СТАНА БИЗНЕС повечето ФЕНОВЕ неадекватни бият трошат а БФС да не обвинява АЗРУДИН зашщото имено БФС и БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ перуката са ИСТИНСКИТЕ виновници за провала на БГ ФУТБОЛЪТ

Отговори
11 1

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?