Заподозрените за убийството на Тоско с обвинения и в ареста

Двамата заподозрени за смъртта на привърженика на Ботев Тоско Бозаджийски са обвинени в причиняване на смъртоносни наранявания заедо с умишлено причиняване на тежки телесни повреди, съобщава агенция АНА-МПА. Срещу тях са повдигнати и обвинения в предизвикване на смут, унищожаване на собственост, нарушаване на обществения ред и други. Те са на 24 и 26 години, но имената им се пазят в тайна от гръцките правоохранителни органи. Както е известно, 28-годишният фен на канарчетата издъхна, след като бе жестоко бит от хулигани от агитката на ПАОК, а след това блъснат от кола.

Заподозрените бяха изправени пред съдия, а той им даде срок до следващия четвъртък да подготвят своите показания. Дотогава двамата остават в ареста. Те бяха идентифицирани чрез записи от камери в близост до инцидента, който става ден след дербито между отборите на Арис и Паок от гръцката Суперлига. Мачът завърши 4:2  в полза на отбора на Арис.

Очаква се до 24 часа да бъде готов и докладът от съдебно-медицинската експертиза за причината за смъртта на българския младеж. Той и други български граждани били нападнати от група с маски на лицата, въоръжена с различни предмети. След нападението 28-годишният български гражданин е паднал на улицата, където е бил прегазен от преминаващ автомобил. Очаква се аутопсията да установи дали смъртта е причинена от побоя или от колата.

Прокурорът е взел решение да отдели делото срещу двамата мъже от това срещу шофьора на автомобила - 26-годишна жена, която сама се е предала на властите и е била освободена по-късно без принудителна мярка. Срещу нея са повдигнати обвинения за причиняване на смърт по непредпазливост и изоставяне на жертвата.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?