Следвайте ни

Започват стадион Локомотив до месец

viber icon

Строителните дейности на стадион Локомотив ще започнат до месец, стана ясно на представянето на проекта за комплекса, което се проведе в Община Пловдив. На срещата присъстваха кметът Здравко Димитров, ресорните му заместници, управителят на  Рудин ООД Живко Желев, чиято фирма е изпълнител на обекта и авторът на проекта архитект Роман Пещерски.

"Проектът е входиран за одобрение в общината. Вкарваме трибуна "Бесика“ като идеен проект, но с искане за строеж. С други думи, веднага можем да започнем работа по нея, докато върви документацията за останалите две трибуни. Централната трибуна ще остане на идейна фаза, докато не се осигури необходимото финансиране. С наличните средства няма да е възможно тя да се изгради", обясни архитект Пещерски.

"Първо ще изпълним трибуна Бесика, която е най-важна за феновете на Локомотив. В приземното ниво е предвиден музей, феншоп и заведения. По изискване на УЕФА покритите места ще са 70 процента", каза още той и допълни, че Цетралната трибуна ще е на 5 нива. На първото ще има два реда с трибуни, които могат да бъдат премахвани и на тяхно място да се осигурят места за хора в неравностойно положение. Ще има изцяло нова ВИП зона, административни помещения, конферентни зали, две телевизионни студиа, кабини за журналистите, заведение и др.

Общият капацитет на обновеното съоръжение ще е около 14 000 места, а трите трибуни (без централната) - около 9 000 зрители. 26 реда ще има на всяка трибуна, а секторът за гости ще е на южната трибуна, от западната страна.

"Проектът е входиран за одобрение в общината. Вкарваме трибуна "Бесика“ като идеен проект, но с искане за строеж. С други думи, веднага можем да започнем работа по нея, докато върви документацията за останалите две трибуни. Централната трибуна ще остане на идейна фаза, докато не се осигури необходимото финансиране. С наличните средства няма да е възможно тя да се изгради", заяви още архикект Роман Пещерски.

Сега в 14-дневен срок би трябвало проектът за "Бесика" да се одобри и да се издаде разрешение за строителство. След това ще тече нов 14-дневен срок за обжавлане. Това означава, че най-рано в края на месец май може да започне строителството.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Даскал

Даскал

21.04.2021 | 08:14

Бахти и управлението , сякаш няма нужда от ясли, градини, училища ....

Отговори
1 1
Петър Петров

Петър Петров

20.04.2021 | 18:22

Най-после радост за циганите от града и околията!

Отговори
3 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?