61

Запалиха бус с футболни фенове, 8 младежи на косъм да изгорят живи

Зловещ опит да запалят и да изгорят живи осем младежи, пътуващи с бус за мега дербито на Сърбия Цървена звезда - Партизан, е бил направен в събота през нощта. Най-възрастният пътник е бил на 20 години, а останалите – на възраст между 16 и 18 г. Всичките девет човека са с изгаряния по ръцете и главите. На мястото на инцидента те са получили първа медицинска помощ от изпратена линейка от Александровац, а след това са били транспортирани за допълнителни лекарски грижи в клиниката в Крагуевац.

„На шосето ни препречиха пътя, затвориха ни възможността за бягство от всички страни. От пристигналите коли изскочиха около 15 мъже, които си бяха скрили главите под качулки и затова не видяхме лицата им. Те счупиха прозорците на микробуса и хвърлиха вътре запалителни гранати. След това блокираха всички врати, за да не можем да избягаме. Водехме борба за оцеляване и с всевъзможни опити искахме да излезем от горящия бус“, обясни 45-годишният шофьор на буса Игор Груич.

Шокиращият инцидент се е случил в събота вечерта на пътя за Крагуевац, докато групата се е прибирала в близко село след посещение на голямото дерби на сръбския футбол между Цървена звезда и Партизан (0:0).

„Беше много страшно. Искаха да ни изгорят живи. На задните седалки някои от младежите спяха и трудно осъзнаха какво се случва. Целият ад продължи около 15 минути. Успяхме да освободим едната врата и да се измъкнем. Никой в буса не носеше фенски атрибути. Не сме провокирали нападението по никакъв начин. Мисля, че засадата беше организирана за някоя друга група, но е станало объркване“, допълни шофьорът.

„Всичките сме от едно село и искахме заедно да отидем на най-важния мач в сръбското първенство. За първи път наема микробус, за да пътуваме до Белград. Аз съм на 20 години и съм най-възрастният групата. Останалите са между 16 и 18-годишни - седем момчета и едно момиче. Не носехме никакви шалове или фланелки на отборите“, разказа един от пътниците пред телевизия „Нова“, но не пожела да разкрие името си и селото, в което живеят.

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
бум шака лака

бум шака лака

19.04.2022 | 09:03

не е лошо ....на мач се ходи за удоволствие ...като не знаят къде и за какво са отишли и това е малко...да са доволни че са живи и здрави..

Отговори
1 0

Анкета

На кой футболен отбор сте привърженик?