2374
Следвайте ни

Зам.-кметът Пламен Райчев инспектира ремонта на стадион „Тодор Диев“

viber icon

Напредъкът на строително-ремонтните дейности на стадион „Тодор Диев“ провери днес заместник-кметът по строителство и инвестиции Пламен Райчев. Той бе посрещнат от представители на собственика на ФК „Спартак“ Пловдив Динко Миленчев, които му показаха откъде е стартирал ремонтът. В помещенията под централната трибуна вече са обособени две големи съблекални – за домакините и за гостуващите отбори. Досегашните седалки на централната трибуна и предпазните съоръжения пред нея вече са изцяло демонтирани. Подготовка върви и за терена, на който ще се разположи основният паркинг на спортния комплекс, който ще побира около 250 автомобила.

Стадион „Тодор Диев“ по проект ще бъде изграден с три сектора за общо 8200 зрители, като всички места ще бъдат покрити. Трибуна няма да има само в южната част на комплекса, където ще бъде разположен паркингът. „Тодор Диев“ ще разполага с ВИП ложа, зала за пресконференции, лекарски кабинет, кабинет за допинг-контрол и ще покрие напълно изискванията за провеждане на мачове от efbet-лигата на българското първенство.

Инвестицията е на стойност около 7 и половина милиона лева, а амбициите на собственика са комплексът да бъде напълно готов за мачовете от есенния полусезон на шампионат 2023-2024 година.

„Впечатлен съм от напредъка, който виждам само в рамките на първите 40 дни от дейностите. С осъществяване на пробива под жп гара Пловдив, който предстои да бъде извършен от НКЖИ, с разширението на улица „Кукуш“ и новия бетонен мост, районът ще придобие съвсем друг облик и модернизираният стадион ще бъде истинско украшение в тази част на града“, коментира Пламен Райчев.

Той възнамерява в скоро време да посети и клубната база на ФК „Спартак“, където тренират над 350 деца от школата. За там също са предвидени над 2 милиона инвестиции, като освен реконструкцията на основния терен, ще бъде изградено още едно открито игрище, терен с изкуствена настилка и покрито игрище.

Коментари (1)

Грешка!

Грешка!

13.01.2022 | 19:11

И тук виждам една основна грешка. Миленчев поздравявам те,че правиш нещо за спорта в Пловдив и в частност за симпатичния на всички Спартак. Видно и от космоса е обаче,че нямаш достатъчно средства за да го направиш както трябва. Защо е нужно да се започне именно от единствената трибуна,която откъдето и да я погледнеш си е със статут и качество на градски кенеф и е за събаряне до основи. Ами концентрирай се в източната и северната трибуна бе човек вложи парите там и направи нещо ама качествено а централната я боядисай с една блажна боя и я остави сектор за гости за 5-6 години докато събереш още толкова пък тогава я прави ако щеш. Тоя обор на реконструкция не подлежи. Успех ти желая в благородното начинание!

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще депортират ли Джокович?