Следвайте ни

За господин Замфир, мистър 40 процента и най-важния мач на Ботев

viber icon

За Ботев Пловдив започна най-важният мач. Не, не този срещу Витоша Бистрица - той е само за тези в Ботев, които се притесняват за заплатите си и броят точките (б.а. и за това ще кажа няколко думи по-долу). Най-важният мач е Колежа. 

В него жълто-черните се нуждаят два-три крана на първо време и много търпение в очакване на скъпоценната победа - стадионът с 18 000 седящи места под козирка, който ще изстреля Ботев в друга орбита.

По тази причина ще преглътна играта, която показва Ботев този сезон. Честно казано - отчайваща. Това го казвам за спортния директор Адалберт Зафиров, да си знае, че нещо се пообърка в интервютата напоследък. За Желко Петрович нищо лошо не мога да кажа - просто човекът не разбра в какво блато го докараха. Желко, брате засега не личи, че имаш идея как да извадиш отбора от тресавището, в което го вкараха няколко управленски недалновидни решения. Но ти вярвам, та ти още нямаш 100 дни в клуба. А и знам, че харесваш атакуващия футбол. Той е генетично заложен в клубното ДНК на Ботев, затова и ти вярвам. Играл си, макар и малко с Марадона. ще се справиш.

Думата ми е за Адалберт Зафиров (господин Замфир, както го нарича Желко Петрович). Въпросният Замфир се изложи малко в броенето. Предполагам, че не му е била силна част в училището, затова ще му дам едни жалони, с които друг път да не подвежда несъзнателно. Господин Замфир каза: "Ако проследим случилото се от зимата до края на сезона, нещата не бяха добре. От 20 мача имахме 2 победи, 10 равенства и 8 загуби. Това някак си наклони везните".

Така да кажа за статистиката - в последните си 20 мача Ботев има 5 победи (1 с дузпи срещу Черно море за Купата), 7 равни и 8 загуби. И ще допълня, че последните три загуби (с Черно море навън 0:1, с  Лудогорец 0:2 у дома и с ЦСКА 0:1 като гост) са толкова очаквани, че дори и Моурниьо да беше начело, не можеше да ги избегне. Те дойдоха след загубата във финала с Локо.

Той е завинаги тук! Но дали те заслужават да носят лика му?

Като спортен директор господин Замфир трябва да знае, че сегашните футболисти (и Тодор Неделев в това число) не показаха характер не само във финала, но и в един много по-важен мач преди това. В деня на погребението на Чико загубиха с 1:3 от Левски (с един експериментален състав) в Коматево. Този мач те не биваше да го губят по никакъв начин. Далеч съм от идеята, че Ботев е трябвало да загуби от Левски, както се получава напоследък. Сега ликът на Чико на екипа, който носят същите тези футболисти от мача с Левски, стои някак не на място.

Накрая един любопитен казус - господин Замфир каза: "Поставили сме краткосрочни цели – 6 точки в следващите два мача. Ако футболистите го направят, ще им се върнат парите. Искаме да видим, че тези пари наистина ще бъдат изработени. Да, глобата е в размер на 40 процента.”

Сега да кажа какво пише в една книга, която се нарича Кодекс на труда: "Работодателите в някои случаи не уволняват работника, а предприемат действия за удръжки от трудовите му възнаграждения, отново в нарушение на законовите норми в Кодекса на труда. Вярно е, че Кодексът дава възможност за удръжки от трудовите възнаграждения. Правният механизъм на имуществената отговорност на работника представлява предвидената в чл.272 от КТ възможност за работодателя да приспадне суми, които работникът или служителят му дължи, но само в изрично предвидени хипотези:
• за получени аванси; • при надвзети суми вследствие на технически грешки; • при удръжки в случая по чл.210, ал.4 от КТ – при ограничена имуществена отговорност".

Ако тази санкция не е в ущърб на Кодекса на труда, то това означава ли, че възнагражденията в Ботев са по схема, която е по-различна от общоприетата?

За край три въпроса, ако господин Замфир пожелае, може да отговори, за да няма недомлъвки: 

По какъв начин ще бъдат удържани парите на играчите, ако се провалят в двата мача напред?

Да не би победата над Локомотив Пловдив да е сигурна по някакви неведоми причини и всичко да е прах в очите на хората?

Адалберт Зафиров и Желко Петрович разделят ли се с 40 процента от възнагражденията си при провал срещу Витоша и Локо?

p.s. И накрая ето видео с истинския Замфир - Джордже, който ще ви трогне с творбата "Самотният пастир".  Поздрав и за теб, Адалберт. Нищо лично, но...

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Коментари (1)

Тени

24.08.2019 | 16:50

Тоя Зафиров какво чака още ?

Отговори
8 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?