64
Следвайте ни

За 110 години Ботев: Филм, концерт, пощенска марка и фотоизложба

viber icon

Филм, концерт, фотоизложба и много благотворителни инициативи подготят организираните "жълто-черни" фенове за честване на 110-ата годишнина от създаването на Ботев (Пловдив).

На нарочна пресконференцrя представителите на Сдружение Ботев Рашко Стоянов, Бойчо Попов и Леон Анави представиха идеите, които ще реализират за годишнината. На брифинга присъстваха легендите на Ботев Трифон Пачев, Иван Глухчев и Иван Занев. 

Припомняме, че 12 март е датата, на която Ботев закръгли 110 години от съществуването си. По този повод е бил създаден Инциативен комитет за честването, в който влизат ветерани, фенове, както и родственика на патрона на клуба Христо Ботев - Боян Ботйов. 

"По повод отбелязването на 110-годишнината ние феновете сме единни и ще разчитаме на подкрепата на всички фенове и на мажоритарния собственик на клуба Антон Зингаревич. Бюджетът е около 110 хиляди лева. Започваме дарителска кампания за инициативата. Целта ни е да съберем половината от тези пари от феновете. Допълнително ще бъде оповестено как ще могат феновете да се включат в инициативата. 

Събитията ще протекат през цялата година. От 11 до 13 март ще се организират най-големите събития. Церемония по награждаване на ветерани, първа копка на парк "110 години Ботев", който ще се намира до клубната база в Коматево. Ще издадем юбилейна пощенска марка по случай 110-годишнина на клуба, за която искам да благодаря на Министерството на транспорта и на Български пощи", заяви Рашко Стоянов.

"Конкурс за детска рисунка ще бъде първата инициатива. Тя ще стартира от утре и се приемат рисунки до средата на февруари. Ще има награди за най-добрите. Рисунките ще бъдат оценявани от жури. Ще има фотоизложба - "110 години Ботев". Тя ще бъде открита на 3 март и ще продължи до 15 март в галерия "Капана". Ще бъде представена фотоизложба със 110 фотографии. След края на изложбата фотосите ще бъдат продадени на благотворителен търг", разказва членът на Инициативния комитет Леон Анави.

"През май ще се проведе благотворителен пролетен бал. Събраните пари ще бъдат за построяване на паметник на нашата легенда Динко Дерменджиев - Чико. Ще бъде организиран и детския турнир в памет на Георги Славков - Бенкса. 

Подготвя се и детско списание. Чрез него ще покажем и историята на клуба по един модерен начин. 

В средата на годината ще има концерт на Античния театър. Ще участват Държавна опера Пловдив и много познати музикални лица. 

През есента ще представим документалния филм - "Легендите на Ботев Пловдив". Той ще бъде завършек на цялата културна програма по случай 110-годишнината", допълва журналистът  Бойчо Попов, който също е от Комитета.

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Коментари (3)

Локо Пловдив

Локо Пловдив

09.01.2022 | 14:37

Жълтите са последователи на Гьобелс! Постоянно повтарят една лъжа , за да се превърне в истина. 110 години – глупости! Отборчето "Ботевъ" е учредено през 2011 год. и няма нищо общо с Ботев на Христолов.

Отговори
5 3
ха ха

ха ха

10.01.2022 | 06:27

Ти ще избиеш рибата ако на фотоизложбата донесеш снимка от вашата деветдесет годишнина кимуре!

Отговори
1 2
Жоро /фен на "Спартак" Пловдив/

Жоро /фен на "Спартак" Пловдив/

10.01.2022 | 09:22

Юнако, не четеш. Историята на" Локомотив" Пловдив е описана подробно в книга, посочени са и неоспорими факти. А що се отнася до учредяването на Ботевъ /на 14.02.2011 г./, това лесно може да се провери в Търговския регистър, ама не ви държи, защото истината ще лъсне. Чудя се, какво ще спечелите, като пускате в обръщение долнопробни лъжи?

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще депортират ли Джокович?