61

Ювентус в колапс: Босът Аниели и управата хвърлиха оставки

Жесток трус разтърси Ювентус, след като пррезиденът на клуба Андреа Аниели, дясната му ръка Павел Недвед, изпълнителният директор Маурицио Аривабене, както и Лоранс Деброа, Масимо Дела Раджионе, Катрин Финк, Даниела Марилунго, Франческо Ронкалио, Джорджо Такиа и Сузане Хейууд подадоха оставки. Новината все още не е официално потвърдена от клуба, но е разпространена от всички големи медии в Италия - Гадзета дело Спорт", "Скай Италия", "Раи", "Гол" и др.

Причината за тези оставки е лошото финансово състояние на клуба за изминалата година. "Бианконерите" записаха рекордни загуби в размер на 254,3 милиона евро и събранието на акционерите, което трябваше да се проведе на 23 ноември бе отложено за 27 декември. Освен това и в спортно-техническо отношение положението не е цветущо, като отборът не се представя на ниво от началото на кампанията, а най-голям провал бе отпадането още в групите на Шампионската лига.

Прокурорите в Торино разследват възможността Юве, който е листван на италианската фондова борса, да е представил фалшива счетоводна информация на инвеститорите и да е изготвил фактури за несъществуващи сделки през този период.

Множество трансфери, в които участват Юве и други клубове, също са обект на паралелно разследване, което беше започнато от Италианската футболна федерация (ФИГК) през октомври.

Откритото от прокурорите ще бъде предадено на ФИГК, която има правомощия да санкционира клубовете с различни наказания - от глоби до изхвърляне от лигата.

Клубът ще "продължи да си сътрудничи с надзорните и секторните органи", се казва в съобщението. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какво ще се случи с "Ботев" при Бруно Балтазар?