Юрген Клоп през сълзи: Титлата е за Далглиш и Джерард ВИДЕО

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп направи емоциално изявление минути след спечелването на титлата в Премиър лийг. Мърсисайдци станаха недостижими на върха, след като досегашният шампион Манчестър Сити загуби с 1:2 от Челси. Клоп даде интервю за Sky Sports, в което сподели вълнението си от триумфа. Германският специалист се включи от хотел в Ливърпул, като беше облечен с фланелка на "червените" и по време на разговора се просълзи от щастие.

"Невероятно е! Емоцията е по-силна, отколкото можех да си представя. Знам как Кени Далглиш ни подкрепяше. Тази титла е за него и за Стивън Джерард. Те я чакаха 30 години. Момчетата от отбора ви се възхищават и благодарение на изключителната история на клуба, написана от вас, беше лесно да ги мотивирам", обърна се Клоп към Кени Далглиш, който също се включи в предаването.

"Спечелването на титлата е огромно постижение за моите играчи. Радвам се, че ги тренирам. Аз съм тук само от 4,5 години, но знам какво означава този успех. Особено след тримесечната пауза, по време на която никой не знаеше дали сезонът ще завърши. Вчерашният мач (4:0 срещу Кристъл Палас - б.р.) ми даде увереност, че всичко ще е наред, а днес същото изпитаха и феновете ни. Надявам се хората да останат по домовете си. Пандемията още не е свършила. Гледахме мача заедно с момчетата в хотела и сега ще се насладим на момента. Когато можем, ще празнуваме заедно с привържениците", продължи Клоп.

 Ливърпул не беше ставал шампион от 1990 година, когато начело на тима беше Далглиш. Титлата е общо 19-а в историята на мърсисайдци. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?