64

Високо напрежение! Нова декларация за строежа на Колежа

Грешна интерпретация на входирано писмо на Костадин Филипов, който представлява ДЗЗД “Колежа”, до Община Пловдив отново разбуни духовете около строителството на стадион "Христо Ботев".

Медия прогнозира в свой текст, че Ботев Пловдив може да загуби Сектор “А” на стадиона за двубоите си от европейските клубни турнири. Тя се позовава на 4 въпроса в писмото на Костадин Филипов до Общината:

1. Установени са СМР на ниво + 1 и + 2 на Сектор А, които не са част от обхвата на ЕТАП 1.1 и ЕТАП 1.2. Всички СМР, които не се изпълняват от ДЗЗД “Колежа” и по предварително одобрените проекти, представляват реална опасност за здравето и живота на посетителите и работещите на спортното съоръжение.

2. Установени са СМР на ниво + 3 и + 4 и + 5 на Сектор А, които не са част от обхвата на ЕТАП 1.1 и ЕТАП 1.2. Всички СМР, които не се изпълняват от ДЗЗД “Колежа” и по предварително одобрените проекти, представляват реална опасност за здравето и живота на посетителите и работещите на спортното съоръжение.

3. Цялостно на територията на стадиона са открити промени, модификации и допълнителни работи по електрическите инсталации, които не са част от одобрената проектна документация. По наши данни тези промени са направени без знанието на проектант, строителен надзор, строител и Община Пловдив.

4. В трафопост, намиращ се в близост до Сектор А, има разположена машина, която осигурява електрическото захранване на тази трибуна. Въпросната машина не е част от проекта към ЕТАП 1.1 и ЕТАП 1.2 и е доставена временно и под наем от ДЗЗД “Колежа”. След изтичане на договора за наем, сектор “А” ще остане без електрическо захранване.

От посоченото по-горе става ясно само едно - наемателят на съоръжението ПФК "Ботев" (Пловдив) е извършвал за собствена сметка строително-монтажни дейности, които не са обект на ЕТАП 1.1 и ЕТАП 1.2 от строителството.

По този повод управителят на ДЗЗД "Колежа" Костадин Филипов опроверга със специално обръщение към пловдивчани фалшивата новина за затваряне на Централната трибуна на стадион „Христо Ботев“:

Уважаеми Ботевисти,

Във връзка с разпространените днес, неверни информации, за това че евентуално сектор А на стадион „Христо Ботев“ ще бъде затворен за мачовете на Ботев , от ДЗЗД „Колежа“ искаме да уточним: ТОВА Е ПОРЕДНАТА ФАЛШИВА НОВИНА, пусната от хора, целящи разединение на цялата ботевистка общност.

Всички 4 сектора, със седящи места и всички входове и изходи към тях са въведени в експлоатация през месец април 2023г. По този начин никой няма никакво право да спре достъпа до трибуните и съответно провеждането на футболни срещи и културни мероприятия на най-хубавия стадион в България.

В писмото, което днес се цитира и което ДЗЗД „Колежа“ е входирало в Община Пловдив, там единствено е споменато за помещения, които са в строеж и които не са въведени в експлоатация. Вече три пъти установяваме намеса на нерегламентирани външни лица в тези помещения, за което сме уведомили ДНСК, МВР и прокуратурата.

Уважаеми Ботевисти, това няма нищо общо с предстоящото провеждане на културни мероприятия и футболни срещи на стадион „ Христо Ботев“ . Всички строителни дейности са съобразени с провеждането на финала за Супер купата на България, с мачовете на ПФК Ботев от Европейските клубни турнири, с провеждането на мачове от ЕФБЕТ лига, предстоящи мачове на националния отбор на България и големите концерти, предвидени на спортното съоръжение. Всички ботевисти, пловдивчани и гости на града ще могат да се наслаждават в пълния капацитет на стадион „Христо Ботев“

С Уважение,

Костадин Филипов

Управител на ДЗЗД „Колежа“

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Какво ще се случи с "Ботев" при Бруно Балтазар?