Вижте какво наследство оставя Марадона

Легендата на световния футбол Диего Марадона не остави почти нищо на наследниците си като парични авоари в банката, но пък за сметка на това те ще наследят имоти, бижута и автомобили за милиони. Те вероятно ще бъдат разделени между осемте официално признати деца на легендарния аржентинец, който почина в сряда на 60-годишна възраст.

През живота си Марадона е похарчил по-голямата част от богатството си, но въпреки това оставя доста голямо имущество, което има сериозна стойност. Тяхното разделяне ще трябва да бъде разрешено от наследниците на световния шампион за 1986 г. и неговите адвокати.

В Аржентина Марадона беше собственик на къщи в някои от най-престижните квартали на Буенос Айрес – „Сегурола и Ла Хабана“ и „Пуерто Мадеро“. Трябва да се установи и собствеността на имота, в който живее бившата му приятелка Росио Олива в „Бела Виста“.

През живота си Златното момче се славеше и като любител на колите. В Дубай на негово име са регистрирани два скъпи автомобила - „Ролс Ройс Фантом“ (300 000 евро) и BMW i8 (145 000 евро). Докато работеше в емирството той получаваше от богатите си шефове доста подаръци, за които се предполага, че е запазил.

Собствеността му се простира чак до Беларус, където за кратко през 2018 г. беше почетен президент на Динамо (Брест). Там получи диамантен пръстен за 300 000 евро, който можеше да се види на ръката му по време на домакинските мачове на Химнасия (Ла Плата), където в последните месеци Марадона беше треньор. В Беларус остана и огромният джип „Overcomer Hunta“.

Наследниците на Дон Диего ще трябва да решат как ще се процедира и с рекламните договори на баща им. Сред тях имаше такива с „Конами“ (производителят на играта PES) и различи марки за спортно облекло. Получаваше приходи и от правата върху името си, предоставено на няколко китайски футболни школи.

Марадона имаше и инвестиции в Куба и Италия. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?