1553

Вижте какъв Изпълком предлага Градев, ако спечели БФС

Георги Градев, кандидат за президент на БФС, и неговият екип предлагат за публично обсъждане следното разпределение на местата в новия Изпълнителен комитет. Ето ги:
.- Президент (председател);

- 14 членове (включително първи вицепрезидент и двама вицепрезиденти):
 - Двама представители на аматьорския футбол;
  - Един представител на професионалния футбол;
  - Един представител на треньорите;
  - Един представител на футболистите;
  - Един представител на съдиите;
  - Един представител на футзал;
  - Един представител на женския футбол;
  - Двама представители на футболните привърженици;
  - Четирима регионални представители.
 

Ние твърдо вярваме, че трябва да се сложи край на порочния модел един човек (избраният президент) да предлага/определя състава на Изпълнителния комитет, превръщайки Конгреса в гумен печат. Най-важни са изборите за членове на Изпълнителен комитет. Само така ще върнем управлението на футбола на хората и няма отново да го дадем в ръцете на един човек, пишат от щаба на Градев..

Напомняме на всички делегати на конгреса на БФС, че до избор на председател на управителен съвет може да се пристъпи едва след като бъде избран целият управителен съвет, тъй като изборът на негов председател е последващ спрямо избора на управителен съвет. Това следва пряко от разпоредбата на чл. 30, ал. 2 от Закона за юридическите лица с нестопанска цел, според която председателят на управителен съвет се избира от състава на управителния съвет, което сочи на поредност в конституирането на тези органи, която не може да бъде преодоляна (виж приложеното решение на СГС).
 

Оцени новината

Оцени новината
3.3/5 от 3 оценки
3.3/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?