Следвайте ни

Вицешеф на БФС за боса на "Марица": Христов да каже на кой е дал рушвет

viber icon

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев обяви, че не може да вземе отношение по твърденията на боса на "Марица" Христо Христов, който неотдавна разкри, че е дал рушвет на член на Изпълкома за манипулиране на мачове. "Във всяка една държава се извършат престъпления. Има органи, които разследват. Нека установят и ако има, виновният да си понесе отговорността. Би трябвало да са го извикали (Христов) и разпитали, и той да е казал името на този човек", каза Фурнаджиев.

"Мисля, че всичко, което се прави е прозрачно и ясно и може да се види както от медиите, така и от всички българи. Има временно изпълняващ длъжността президент - Михаил Касабов, и Изпълком. Причината да няма Конгрес до момента е коронавирусът, както и лицензирането на клубовете, които трябваше да се лицензират наново. До юни имаше по-малко от 200 лицензирани клуба. Към момента няма пречка за провеждането на Конгреса на 11 декември."

Той заяви, че Борислав Михайлов не е начело на БФС, а оставката му трябва да бъде приета на Конгреса:

"Борислав Михайлов е подал оставка и той е президент в оставка. Тя трябва да бъде приета на Конгреса. Функциите на управляващ в момента се изпълняват от Михаил Касабов. Борислав Михайлов не участва по никакъв начин в управлението на БФС", категоричен бе Фурнаджиев и окуражи бившият капитан на националния отбор да се кандидатира за шеф на централата:

"Стилиян Петров би бил доста добър вариант за президент. Мисля, че има и качества, и възможности. Проблемът е дали би се завърнал тук, защото трябва да се завърне да живее в България."

"Който и да застане, зависи с какъв екип ще дойде. И дали тези хора ще бъдат отдадени на футбола"

Фурнаджиев коментира и разследването на bTV, което установи, че за детските лагери, за които държавата е отпуснала над 1 милион и 600 хиляди лева, са провеждани в хотели, свързани с ръководството на футболния съюз.

Единият от споменатите хотели се свързва с вицепрезидента на централата.

"Вследствие на това разследване, приключиха проверките на всевъзможни институции, и се установи, че по отношение на екипировката няма злоупотреби. Аз съм инвеститор в хотела. Дружеството, което ги управлява е косвено моя собственост. Приходите от нощувките отиват за собствениците на апартаментите."

"За мен чисто морално не е проблем, защото не се занимавам с управлението на хотела. Впоследствие разбрах за тази сделка.", каза той.

"Явно има проблем с българското съдийство. Казали сме, че ще бъдем безкомпромисли към всички грешки, без значение умишлени или неумишлени. Всеки съдия ще си понесе последствията", категоричен бе вицепрезидентът на БФС по повод зачестилите оплаквания на родните клубове.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?