Великият Ливърпул го направи! Червените унижиха Барса с 4:0!

Ливърпул се класира за финала в Шампионската лига след разгром над Барселона с 4:0 в реванша. В първата среща на Камп Ноу каталунците бяха взели повече от комфортен аванс от три безответни гола. За всеки друг тим на планетата това би бил непреодолим пасив. Не и за червените от града на Бийтълс. Възпитаниците на Юрген Клоп буквално разпердушиниха гостите, а при повече късмет разликата можеше да бъде и по-голяма. “Анфийлд” изживя нова вълшебна вечер, а Лионел Меси и компания за втора поредна година бяха съсипани на реванш след голяма преднина преди това. 
На финала Ливърпул ще срещне крайния победител от другия полуфинал Аякс - Тотнъм. В първия мач наследниците на Йохан Кройф победиха английския тим с 1:0, а реваншът е на 8 май в Амстердам.

Срещата на “Анфийлд” започна с брилянтна възможност пред вратата на Марк-Андре тер Стеген. Артуро Видал подари топката, Садио Мане подаде в накзателното поле за Шакири, който не успя да стреля, но пък беше много до страхотна асистенция. Жорди Алба чукна леко топката в корнер и предотврати опасността. В началото "червените" пресираха високо и създаваха напрежение пред наказателното поле на гостите от "Камп Ноу".
 
В седмата минута домакините поведоха след груба грешка на Алба. Необезпокояван левият бек свали топката с глава за Мане, който подаде към Хендерсън, той преодоля защитник и стреля по земя от десет метра. Тер Стеген изби, но Ориги беше на точното място за добавка и отблизо реализира - 1:0.
 
Барса продължи да играе смутено. В деветата минута Сержи Роберто върна много спорно назад към вратаря, който за малко не беше изпреварен от Ориги. Това се случи извън наказателното поле и при по-бързо придвижване на Ориги можеше да се стигне до голова ситуация или до нарушение за червен картон на вратаря.
 
Минута по-късно Мане падна в наказателното поле след спорна ситуация със Сержи Роберто. Съдията Джунейт Чакър не видя нарушение. В 14-ата "лос кулес" се измъкнаха от пресата на ливърпулци, Видал намери прекрасно с далечно подаване Коутиньо. Атаката завърши с пас на Алба назад за Меси и удар на аржентинеца от 13 метра - Алисон изби над гредата.
В 16-ата Коутиньо се измъкна от засадата, предостави на Меси, който сякаш напредна прекалено самоуверено, че ще отбележи и беше настигнат от Фабиньо. Положението наистина беше кристално за попадение. Две минути по-късно Меси се втурна на скорост, подаде наляво за Коутиньо, който отправи диагонален удар по земя. Алисон изби настрани и не позволи на Луис Суарес да се възползва от ситуацията.

В 19-ата Меси изстреля топката от 20 метра и тя профуча покрай гредата. В 23-тата Андрю Робъртсън шутира мощно от 18 метра, възползвайки се от отбита топка. Тер Стеген видя топката в последния момент, но успя да я избие. В 29-ата страничният рефер вдигна флага за съмнителна засада на Луис Суарес. Минута по-късно Чакър се презастрахова, спирайки обещаваща атака на "червените" заради сблъсък на Клеман Лангле с Алба, който не беше никак тежък.
 
В 35-ата Лангле може би избута с ръка Мане пред наказателното поле на каталунците. Съдията Чакър не видя нарушение на правилата. В 43-ата реферът не видя, че Видал си помогна с ръце при блокирането на удар. Това стана на около 27 метра от голлинията. В 45-ата Видал се възползва от късо подаване на Шакири, Сержи Роберто остави за Меси, който стреля от 20 метра покрай лявата греда на вратата на Алисон. В последните секунди на добавеното време "блаугранас" изградиха опасна контра: Меси изведе по чудесен начин Жорди Алба, който отправи удар, но Алисон се справи много добре и спря пътя на топката.
 
На почивката Юрген Клоп замени контузения Робъртсън, пускайки Джордино Вайналдум. Домакините започнаха с преса по целия терен и принуждаваха играчите на Барса да грешат. В 50-ата Мане овладя дълго подаване, устреми се към вратата, но Сержи Роберто успя да му чукне топката. След последвалия корнер Върджил ван Дайк стреля от седем метра - Тер Стеген съумя да избие. Минута по-късно Меси изведе по чудесен начин Суарес. Уругваецът стреля по земя и Алисон успя да избие. В 54-ата Жорди Алба сгреши отляво. Александър-Арнолд центрира, Вайналдум беше оставен в наказателното поле и реализира за 2:0. Тер Стеген стигна до топката, ала не успя да я избие. Стотина секунди по-късно резервата Вайналдум отбеляза новото попадение, този път след високо центриране отляво. Холандецът стреля с глава и не остави шансове на Тер Стеген - 3:0.
 
Ернесто Валверде реши да реагира с пускането на Нелсон Семедо вместо Коутиньо. В 68-ата Меси получи високо подаване, овладя на гърди и шутира от малък ъгъл - Алисон изби в корнер. След третия гол Ливърпул се прибра в опит да успокои играта и да чака нови шансове. В 79-ата защитата на Барса проспа по безумен начин изпълнение на корнер. Александър-Арнолд заблуди, че няма да центрира, след което бързо изрита топката в наказателното поле, където Ориги отбеляза с насочване в далечния горен ъгъл - 4:0.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара

08.05.2019 | 08:13

FOURpool - BarZEROna

Отговори
1 0
ЛИВЪРПУЛМАНИЯ

ЛИВЪРПУЛМАНИЯ

08.05.2019 | 00:48

Брилянтна гавра с труп !!!

Отговори
3 0
Щастлив фен

Щастлив фен

08.05.2019 | 00:23

Велик,недостижим,извънземен ЛИВЪРПУЛ!!!

Отговори
5 0
Гробелар.

Гробелар.

08.05.2019 | 00:14

Папата правилно каза: Меси е много добър,но не е бог.

Отговори
5 0
Киган

Киган

08.05.2019 | 00:04

Някой "барселонец"сега да каже кой стадион е храм!

Отговори
7 0

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?